Riise får trøst av Liverpool-legende

Mark Lawrenson mener John Arne Riise er akkurat det klubben trenger.

(Dagbladet.no): Med den triste nyheten om John Arne Riises skilsmisse i bakhodet, kan det være god trøst for landslagsspilleren å slå opp i lokalavisa The Liverpool Echo i dag.

Der skriver Liverpool-legenden Mark Lawrenson at Riise er tonicen Benitez behøver i år.

«Mens sagaen om Michael Owen og Liverpools aktiviteter i overgangsmarkedet har dominert overskriftene den siste tiden, er det John Arne Riises renessanse som har imponert meg mest», skriver Lawrenson.

Mann med en misjon

Videre mener han at kiloene landslagsbacken har tatt av i sommer har gjort ham godt. Så godt at det merkes på spillet hans. For Lawrenson mener Riise var fjorårets største skuffelse på Anfield.

«Om det var andresesong-syndromet, eller om han bare mistet managerens tillit vet jeg ikke, men han har startet denne sesongen som en mann med en misjon», skriver han.

Samtidig lovpriser Lawrenson Benitez, som velger å slippe Riise framover på banen. Derfor ser han også ut som den fotballspilleren han egentlig er.

«Selv Riise vil innrømme at han ikke er blant verdens beste forsvarere, for han er best når han går framover på banen.... Hvis han får lov til å storme framover i stedet for å ligge igjen i forsvar vil han påvirke kampene mye mer. Jeg tror også han kommer til å hjelpe Harry Kewell til å vise hva som bor i ham», mener Lawrenson.

IKKE SLIK: John Arne Riise er ikke så god i forsvar, skriver Mark Lawrenson.
MEN SLIK: Framover på banen er han derimot en matchvinner, mener Liverpool-legenden.