Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise ferdig i Aalesund: - Jeg beklager

Gir seg midt i sesongen.

<b>GIR SEG:</b>  John Arne Riise er ferdig i Aalesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
<b>GIR SEG:</b>  John Arne Riise er ferdig i Aalesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Arne Riise og Aalesund skal holde pressekonferanse på Color Line stadion mandag formiddag. Det meldte Riise selv på Twitter i går kveld.

Verken 35-åringen eller klubben ville avsløre hva pressekonferansen skulle handle om i går, men i et blogginnlegg som ble publisert i dag morges letter den tidligere landslagsspilleren på sløret.

Der kommer det fram at han gir seg i Aalesund med umiddelbar virkning.

«Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne på dette blogginnlegget. Men det skal handle om toppidrett, motivasjon og det som føles som mitt livs viktigste avgjørelse. Og tyngste. Jeg har nemlig bestemt meg for å si opp jobben min. Avbryte kontrakten med Aalesund. Og det skjer ikke etter neste sesong, eller etter denne. Det skjer nå, i dag, midt i sesongen. Det blir ikke flere kamper eller treninger for meg. Nå skal jeg forklare hvorfor», skriver Riise på bloggen.

Nå beklager han overfor alle i Aalesund.

«Grunnen skjønner du sikkert nå. Den siste tiden har det vokst frem en helt NY følelse i meg: Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste. Jeg har lyst til å spille fotball, men motivasjonen er likevel ikke sterk NOK til å kjøre løpet på toppnivå. Denne kroppen – og dette hodet – har vært gjennom veldig mye de siste 20 årene. Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig. Og når jeg først har sett meg i speilet og innrømmet akkurat det for meg selv, må jeg ta steget helt ut. Kanskje kommer gleden og den nødvendige motivasjonen en gang tilbake, hva veit jeg, men nå er den ikke stor nok. Jeg beklager. Spesielt overfor laget, for hele klubben og for alle supporterne».

&lt;b&gt;BLANDEDE FØLELSER:&lt;/b&gt; John Arne Riise var glad for å signere for Aalesund, men eventyret varte ikke lenge. Han satt også en del på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
<b>BLANDEDE FØLELSER:</b> John Arne Riise var glad for å signere for Aalesund, men eventyret varte ikke lenge. Han satt også en del på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jævelig

Riise forteller videre at det var vanskelig å ta telefonen til AaFK-sjef Henrik Hoff, men at det var aller tøffest å snakke med bror Bjørn Helge.

«Da jeg skulle ringe «brudern» Bjørn Helge ble det for tøft. Lillebroren min er den aller største og viktigste grunnen til at jeg kom hjem for å spille med den oransje drakta. Ingen aner hvor store forventninger han og jeg har hatt til denne tiden sammen. Da jeg ringte for å fortelle det, føltes det som jeg svikta han grovt. Å forklare han at jeg ikke lenger skulle trene og spille med han, var helt jævlig. Bjørn Helge er min aller nærmeste kompis så han har jo skjønt at jeg ikke har vært på topp. Men likevel prøvde han å overtale meg til å fortsette. Han var lei seg da han skjønte at jeg ikke kunne overtales. Men samtidig støttet han den tunge avgjørelsen og var glad for at jeg blir boende i byen», skriver Riise, som hadde planer om å spille i fem sesonger til.

«Min indre, hemmelige målsetting var å spille fotball på norsk toppnivå til jeg ble 40. Men sånn blir det ikke. Det stopper her».

Han forteller videre at alle i familien skjønner avgjørelsen hans.

&lt;b&gt;STOR KARRIERE:&lt;/b&gt; John Arne Riise kan blant annet se tilbake på Champions League-gull med Liverpool. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle/NTB Scanpix
<b>STOR KARRIERE:</b> John Arne Riise kan blant annet se tilbake på Champions League-gull med Liverpool. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle/NTB Scanpix Vis mer

Mye oppstyr

Det har stormet rundt Riise etter at han kom tilbake til Norge etter en lang karriere i utlandet. Han har boikottet media den siste tiden etter mye kritikk. Han har tidligere fortalt at han har hatt det vondt etter at han kom hjem.

I april ble Riise blant annet utestengt i to kamper etter å ha uttalt «Fy faen, for en fittedommer, altså. Helvete!» etter kampen mot Viking.

Lillebror Bjørn Helge Riise mente det hadde gått over til personhets og trakassering, og kalte medienes oppførsel «flaut og pinlig».

Også Riises kone Louise Angelica reagerte. Hun skrev et innlegg på Facebook der hun forsvarte mannen sin.

Magne Hoseth har blant annet gått ut og gitt sin støtte til John Arne Riise.

Allerede før Riise kom til Norge var det styr rundt avtalen hans med et bettingselskap, en avtale som måtte avsluttes for at Riise skulle få spille i Tippeligaen.

Foreløpig vet ikke Riise hva han skal gjøre framover, men melder at han har noen spennende tanker. Han utelukker heller ikke at han spiller fotball igjen ved en seinere anledning - om motivasjonen er der.

Riise har tidligere spilt for Liverpool, Roma, Fulham, APOEL Nikosia og Dehli Dynamos. Han fikk 110 landskamper for Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!