Riise fikk munnkurv ut sesongen

Avisenes feilsitering er årsaken, sier Riises agent.

Fotballstjernen John Arne Riise nekter å uttale seg mer til journalister. I første omgang vil han være taus ut sesongen.

- Vi har besluttet at dette er den eneste løsningen nå. John Arne er feilsitert flere ganger, og vi kan ikke holde på slik, sier agent Einar Baardsen til NTB.

På sin nettside tilbakeviste Riise fredag historier som verserte på det engelske nyhetsbyrået PAs nettsteder. Der ble han sitert på at Manchester United ikke hadde mulighet til å vinne ligagull og at United var mye mer ustabilt nå enn i tidligere sesonger.

- John Arne er lei seg for at det har blitt slik, og dette tapper ham for mye krefter. Jeg gjør nesten ikke annet enn å svare på telefonanrop. Nå må vi tenke på Liverpool som kan vinne ligagullet, sier Baardsen.

Stopper

- Veien fra Norge og over Nordsjøen til England er tydeligvis ikke lang. Og det vris og vrenges på uttalelser, og ting blåses opp. Vi har satset på åpenhet og har stilt opp for norsk presse i stor grad. I veldig stor grad er vi også svært fornøyd med måten dette har fungert på. I England tenker man tydeligvis ikke på å bygge et langsiktig forhold, sier Baardsen.

Riise har vært tilgjengelig for norsk presse på et mobilnummer stort sett etter hver kamp, men i klubben hans, Liverpool, gjør man nesten alt for å stoppe at han har kontakt med journalister.

NTB jobbet nylig lenge og vel for å få til et intervju, men det ble nok en gang blankt avslått fra Liverpools presseavdeling.

I mai spiller Riise to landskamper. -Jeg regner med at han kan uttale seg om ting som dreier seg om landslaget. Vi får snakke med fotballforbundet om dette.

Strikte

- Disse historiene gjør at Liverpool bare blir mer og mer strikte med tanke på spillerne og mediene. Liverpool biter seg merke i slike ting.

- Når det gjelder neste sesong, får vi se hva som skjer. Vi har et dilemma her fordi John Arne gjerne vil stille opp for norske journalister. Vi får se hva slags løsning vi ender opp på, sier Einar Baardsen

Manager Gérard Houllier reagerte skarpt på uttalelser fra Riise-hold at Barcelona og Real Madrid hadde signalisert interesse for ham. Den brannen ble slukket etter et møte torsdag. Fredag blusset intervjuflammene opp for fullt igjen.

(NTB)

FEILSITERT: John Arne Riise mener han har vært feilsitert gang på gang. Nå må han holde munnen lukket ut sesongen.