Riise fikk spesialbehandling av banken

Refinansierte gjelda med eksperthjelp.

(Dagbladet.no): Om et og et halvt år er John Arne Riise etter planen gjeldfri. Da sunnmøringen med det kraftfulle venstrebeinet møtte John H. Nordbrekken i februar i fjor, hadde han omtrent 25 millioner i gjeld.

Nordbrekken er styreleder i Bank2, en bank som blant annet har spesialisert seg på refinansiering av gjeld og lån til gjeldsofre.

- Jeg har fått en fantastisk fin avtale med Bank2, sa Riise på dagens pressekonferanse.

På spørsmål fra Dagbladet.no om vilkårene i den fantastisk fine avtalen, svarte Nordbrekken slik:

- John Arne har fått ordinære betingelser. Men jeg personlig har jobbet gratis med saken hans, sa Nordbrekken.

Samtidig understreket han at han har jobbet gratis for Riise, og anslo at han kunne ha tatt betalt 2-300 000 kroner for jobben.

- Så Riise har fått spesialbehandling?

- Ja.

FIKK HJELP: John H. Nordbrekken (t.v) har gitt John Arne Riise spesialbehandling i arbeidet med gjeldsproblemene til venstrebacken. Foto: Heikko Junge/Scanpix
FIKK HJELP: John H. Nordbrekken (t.v) har gitt John Arne Riise spesialbehandling i arbeidet med gjeldsproblemene til venstrebacken. Foto: Heikko Junge/Scanpix Vis mer

- Det er vanskelig for en privatperson å håndtere en så stor gjeld, den må refinansieres og en må bruke bankens verktøykasse, la Nordbrekken til.

John Arne Riise har for øvrig ikke fått slettet noe av sin gjeld til Dnb NOR, men partene er blitt enige om en nedbetalingsplan.

God Bank2-pr
Dagens pressekonferanse var utvilsomt god pr for Bank2. Møterommet banken hadde satt av var stappfullt av pressefolk, og i tillegg til Dagbladet.no var blant annet NRK, TV 2, TV Norge, VG, NTB, Aftenposten og P4 til stede.

Morten Wiberg, TV- og radiosjef i Carat, mener saken er gull verdt for Bank2.

- Dette har helt klart en høy verdi i kroner og øre. De får fram et positivt budskap om sin merkevare i redaksjonell omtale, og det er veldig verdifullt, sier Wiberg til Dagbladet.no.

- At for eksempel NRK dekker det, gjør at de blir profilert på en ikke-kommersiell-kanal, i et miljø der det ikke er støy fra annonsører, og det har høy verdi, sier Wiberg.

Tidligere VIF-leder

John H. Nordbrekken er tidligere leder og styreleder i Vålerenga Fotball, og et kjent navn i fotballkretser.

Riise fikk spesialbehandling av banken

- Det var nesten like spennende å jobbe med John Arnes sak som det var å gå inn i Vålerenga i 1995, sa Nordbrekken i dag.

- I dag er jeg nesten like glad som John Arne for at dette har gått i orden.

Riise highfivet med seg selv
Riise forklarte hvor glad han var i går, etter at han var ferdig i møtet med DnB NOR der han fikk til en nedbetalingsplan på de 8,2 millioner kronene han skylder dem:

- Jeg highfivet til meg selv ute på gata etter møtet, sa Riise, før han la til at det var under EM-semifinalen.

Han er nå på ferie i Norge før han slutter seg Roma.

- Nå vil jeg bare trene som en hest og dra til Roma etter ferien. Jeg kunne ikke bedt om en større klubb å komme til.

GODT OPPMØTE: Det ble trangt under dagens pressekonferanse, og Bank2 får god oppmerksomhet i dag.