Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise fikk trøst av kona: - Skulle gjerne ha hoppet rundt i trusa. Nå blir det ikke mye søvn i natt

Spesiell dag for John Arne Riise.

FØLELSER: John Arne Riise satte igjen med mange ulike føleler etter sin første kamp i Ålesund siden 1998.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FØLELSER: John Arne Riise satte igjen med mange ulike føleler etter sin første kamp i Ålesund siden 1998. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Aalesund - Brann 1-2 (1-0)

ÅLESUND (Dagbladet): I serieåpningen mot Stabæk møtte 5941 tilskuere opp for å støtte AaFK. Mot Brann i dag ble tilskuerantallet nesten doblet - til 10013 tilskuere.

Forklaringen var enkel: Byens hjemvendte sønn, John Arne Riise, var tilbake. Det endte imidlertid i skuffelse for den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren.

- Jeg skulle så gjerne ha hoppet rundt og jublet i trusa i garderoben i stedet for å stå her og forklare et tap. Stemningen var helt fantastisk. Det er grenseløst irriterende at vi ikke klarer å gripe denne muligheten, sier Riise til Dagbladet.

Etter kampen var han forbannet. I garderoben fikk hans nye lagkamerater føle hvordan en Riise-utblåsning er. Likevel satt smilet relativt løs etter kampslutt.

Etter at han takket fansen for støtten, fikk Riise noen trøstende ord av kona Louise Angelica. Mye av frustrasjonen forsvant, men ikke alt: Riise var så ladet med energi i denne historiske kampen, spesielt etter at han ble benket, at han allerede nå garanterer en urolig natt.

- Jeg ble forbannet da jeg fikk beskjed om at jeg ble benket i denne kampen. Men det blir alle. Hvis man ikke blir skuffet over å bli benket, har man ikke noe her å gjøre, sier Riise.

- Jeg fikk ekstremt mye energi av publikum og stemningen i byen. Det holdt på riste i meg. Jeg var så klar for å komme inn da jeg varmet opp langs sidelinjen og hørte AaFK-fansen rope navnet mitt, forteller den hjemvendte sønn.

- Hvordan blir det å komme hjem nå? Blir det noe søvn?

- Nei, det blir det ikke. Jeg sover nesten aldri etter kamp - og i hvert fall ikke etter denne dagen. Hvis jeg er heldig, sovner jeg kl. 05.00, varsler Riise.

Ukjente klemmer Han var forbannet og takknemlig på en gang. Forbannet fordi ledelsen ble rotet bort. Takknemlig fordi så mange møtte opp for å støtte AaFK i Riises første kamp i hjembyen siden 1998.

- Jeg skal ikke ta på meg all æren for det. Tilskuerne kom først og fremst for å se laget, men jeg har hørt at mange kom for å se meg. Det setter jeg stor pris på og ga meg ekstremt mye energi, forteller Riise.

- Folk jeg ikke kjenner har kommet bort på gata for å gi meg en klem. Det er litt spesielt, men veldig hyggelig å bli tatt imot på en sånn måte. Jeg kjørte rundt i byen før kampen og kjente på stemninga da. Det holdt på å riste i hele meg. Jeg var så gira, forteller 35-åringen.

Han karakteriserer sine tre første uker i Ålesund som helt fantastiske.

- Kona og jeg stortrives her. Det er stille og fredelig. Det er perfekt for oss akkurat nå. Det har vært helt rått så langt. Jeg gleder meg til fortsettelsen og håper å starte neste kamp, forteller Riise.

- Vi må sørge for at så mange av tilskuerne kommer tilbake på neste kamp. Da skal vi gi dem en seier. Det fortjener de.

Riises nye rolle Han ble byttet inn i den såkalte tier-rollen, som Riise aldri tidligere har spilt i. Venstrebacken, som han normalt sett er, tror han kan gjøre det bra i den hengende spissrollen.

- Ja, jeg tror det kan fungere. Planen er at jeg her kan bruke venstrefoten min i gode posisjoner mest mulig. Da kan jeg bidra med scoringer, innlegg og målgivende pasninger. Jeg tror det kan bli bra, forklarer han.

- I dag var jeg 100 ganger bedre enn i innhoppet mitt mot Haugesund. Det viser at treningen jeg har lagt ned, har gitt resultater. Jeg kommer bare til å bli bedre og bedre fremover. Nå ser jeg veldig frem mot neste kamp mot Rosenborg. De er favoritter, men vi håper å overraske.

Aller først må han imidlertid blåse ut resten av aggresjonen før han tar turen hjem til sin nye leilighet midt i Ålesund sentrum.

- Det er fryktelig irriterende at vi ikke klarer å vinne denne kampen. Stemningen var helt fantastisk og vi fikk en utrolig støtte, men rotet det til  Jeg måtte blåse litt ut i garderoben. Vi gjør ikke som vi ble enige om. Det irriterer meg grenseløst. Brann er et lag vi helst bør slå på hjemmebane, sier 35-åringen.