Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise fikk trøstetelefon fra Johnsen

- Marius er en fantastisk fin fyr, sier Riise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På lørdag fikk ikke Riise spille et kvarter en gang før han skadet den samme ankelen som ble kraftig forstrukket i serieåpninga. Skaden satte ham ut i de to landskampene mot Ungarn og Moldova, og vikar Marius Johnsen steppet inn.

Da Johnsen på lørdag så at Riise ble skadet, kontaktet han landslagskompisen for å gi trøst - og råd.

-  Marius er en fantastisk fin fyr, sier Riise til Dagbladet.

-  Han har opplevd skader selv, og ga noen tips som jeg tar med meg framover. Det handler om å trene godt før jeg er klar igjen, være forsiktig og tålmodig, sier Riise.

Rekker Hellas

Undersøkelsene i går bekreftet det klubben selv gikk ut med på lørdag kveld: Riise sikter seg nå inn på å være spilleklar til ligakampen mot Tottenham om knappe to uker.

-  Landskampen mot Hellas

7. oktober skal jeg rekke, fastslår han.

BLE TRØSTET: Etter skaden i lokalderbyet mot Everton, hvor Riise igjen ble skadet i venstre ankel, fikk han råd og tips fra landslagskollega Marius Johnsen. Foto: REUTERS
BLE TRØSTET: Etter skaden i lokalderbyet mot Everton, hvor Riise igjen ble skadet i venstre ankel, fikk han råd og tips fra landslagskollega Marius Johnsen. Foto: REUTERS Vis mer

Da han skadet venstreankelen mot Sheffield United, strakk han tre leddbånd i ankelen. I helga strakk han ett. Det er han nesten lettet over:

-  Jeg syntes jeg hørte det knakk med det samme. Derfor var min reaksjon så voldsom. Men da jeg kom hjem, var ikke smertene så sterke, og morgenen etter kunne jeg så vidt gå på foten.

-  Spilte du for tidlig?-  Nei, jeg var testet så mye som det går an. Ankelen var sterk, jeg hadde trent den opp med to-tre økter daglig, og jeg hadde teipet den. Slik situasjonen oppsto ville jeg uansett fått denne skaden.

Langvarig opptrening

Nå skal han jobbe svært målrettet for å få en ankel han stoler på.

-  Jeg er ikke tilbake igjen før jeg er klar, så enkelt er det. Jeg skal ikke bli skadet mer nå. Normalt skal det ta 10-15 dager. De første dagene må jeg ta det med ro. Så kan jeg starte med løping, sier Riise, som vet at han i lang tid må drive spesifikk trening for å unngå flere overtråkk.

-  Ja, ankeltreninga må jeg fortsette med i mange måneder. Det blir en del individuell trening for min del nå - balanse- og styrketrening for å unngå mer trøbbel, sier han.

image: Riise fikk trøstetelefon fra Johnsen
<B>RINGTE RIISE:</B> Marius Johnsen ringte John Arne Riise etter at ålesunderen skadet seg på lørdag. - Marius er en fantastisk fyr, sier John Arne Riise.