Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise føler seg sveket av Roma

- Jeg fortjente mer respekt.

FØRT BAK LYSET: John Arne Riise er lite imponert over hvordan Roma utsatte og utsatte kontraktsforhandlinger, og så seg etterhvert nødt til å starte letingen etter en ny klubb.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
FØRT BAK LYSET: John Arne Riise er lite imponert over hvordan Roma utsatte og utsatte kontraktsforhandlinger, og så seg etterhvert nødt til å starte letingen etter en ny klubb.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Arne Riise gleder seg til å spille i Premier League igjen, og fryder seg over at han for første gang i karrieren skal spille klubbfotball sammen med lillebror Bjørn Helge etter at han i dag ble presentert som Fulham-spiller.

Likevel legger han ikke skjul på at han aller helst ville ha blitt værende i Roma, men at klubben bare utsatte og usatte planene om å sette seg ned i forhandlinger om en ny kontrakt. I ti måneder jobbet agenten hans med å få i stand et møte, men på tross av fagre løfter, var det ingenting som materialiserte seg.

- Beskjeden han har fått fra klubben har alltid vært. «Ja, vi setter oss ned snart og snakker om fremtiden.» Hele tiden fikk jeg høre at neste måned setter vi oss ned, men det var alltid en unnskyldning som gjorde at det alltid ble utsatt, skriver Riise på bloggen sin.

Oppdaget back-jakt på nettet Roma har vært igjennom noen turbulente måneder som til slutt endte med at den amerikanske forretningsmannen Thomas R. DiBenedetto gikk inn på eiersiden i april. Riise forstår at det har vært vanskelig for klubbledelsen å planlegge framtida i denne perioden, men til slutt kunne ikke nordmannen vente lenger.

- Jeg har full forståelse for at klubben har vært inne i en periode med mye usikkerhet rundt de nye eierne og mange i styret forlater klubben og nye kommer inn, men min tålmodighet tok slutt etter hvert. Jeg har alltid gitt 100 prosent og mener jeg fortjente mer respekt.

Det ble heller ikke bedre av at han oppdaget klubben var på back-jakt gjennom mediene:

- Da jeg også så på italienske nettsteder at AS Roma kikket på andre venstrebacker skjønte jeg at de ikke ville vurdere en ny kontrakt med meg. Det var tungt å innse med tanke på hvor mye denne klubben og fansen har betydd for meg.

- Det at det kommer inn en ny trener og ny sportsdirektør i Roma, som vil bygge opp et nytt lag må jeg bare akseptere, men jeg er allikevel skuffet over den behandlingen jeg har fått fra noen representanter i klubben de siste månedene. Jeg tror spillerne og supporterne ønsket å ha med meg videre, skriver Riise.

- Jeg skjønner det er mange som er skuffet over at jeg drar, men jeg hadde ikke noe valg. Styret sine handlinger gjorde mitt valg enkelt, legger han til.

Han instruerte agenten sin til å lete etter interessante alternativer, og  Fulham viste seg tidlig å være det mest attraktive alternativet med både lillebror Bjørn Helge og landslagskaptein Brede Hangeland i stallen fra før.

- Klubben ble nummer åtte i Premier League i fjor, spiller Europa League og satser enda høyere på tabellen. Og ikke minst, min bror Bjørn Helge og vår landslagskaptein Brede Hangeland spiller der. Det er en drøm å kunne spille med min egen bror som profesjonell fotballspiller. Han har sagt veldig mye positivt om Fulham som klubb, hvordan den drives, hvordan spillerne blir fulgt opp etc. Men samtidig er en retur til Premier League viktig - det er jo verdens beste liga mener jeg, skriver venstrebacken.