Riise føler seg uslåelig på Anfield

Selvsikker før møtet med Arsenal.

(Dagbladet.no): I morgen braker Liverpool og Arsenal sammen i FA-cupens 3. runde. Bare 72 timer senere møtes lagene på ny i ligacupens kvartfinale - og det taler til Liverpools fordel at begge kampene spilles på Anfield.

Det har vært en festning for John Arne Riise & co denne sesongen, hvor de er så langt er ubeseiret. Mye av æren for den suverene hjemmestatistikken har supporterne, mener John Arne Riise.

- Det er alltid en stor fordel for oss å spille hjemme på grunn av publikum, vi har de beste supporterne i verden. Hvis vi begynner å presse motstanderen, vet vi at publikum vil stille seg bak oss. Jeg elsker å spille hjemme - det gir oss en stor fordel og vi kommer til å benytte oss av den, sier Riise til klubbens egen hjemmeside.

Stor selvtillit

Selv om han roser Arsenal og deres mange stjernespillere, er han sjeldent selvsikker foran de to gigantkampene.

- Foran kampene føler vi at vi ikke kommer til å slippe inn mål, og at vi kommer til å vinne. Det er en følelse de fleste lag gjerne skulle hatt. Lag som kommer til Anfield vet hvor sterke vi er hjemme, og at det ikke kommer til å bli enkelt for dem, sier Riise.

Han innrømmer at den følelsen ikke var tilstede i sesonginnledningen, da Liverpool avga så mange poeng at de trolig er hektet av i gullkampen i ligaen.

I cupene er de derimot med for fullt.

SJEF PÅ HJEMMEBANE: John Arne Riise gjør alle fordommer mot stive fotballspillere til skamme i denne duellen mot Fulhams Brian McBride. Ifølge Riise føler spillerne seg nærmest uovervinnelige når de spiller hjemme på Anfield. Foto: REUTERS
SJEF PÅ HJEMMEBANE: John Arne Riise gjør alle fordommer mot stive fotballspillere til skamme i denne duellen mot Fulhams Brian McBride. Ifølge Riise føler spillerne seg nærmest uovervinnelige når de spiller hjemme på Anfield. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi har en sjanse i alle turneringene. Ligaen blir nok i tøffeste laget, men i cupene har vi strålende muligheter til å ta oss videre, sier Riise.

Frykter Henry

Thierry Henry var tilbake på banen med scoring og storspill da Arsenal slo Charlton 4-0 på tirsdag. Det er dårlige nyheter for Liverpool og Rafael Benitez - som anser Arsenal som en skumlere motstander med franskmannen på laget, selv om London-laget må unnvære både suspenderte Robin van Persie og Cesc Fabregas i lørdagens oppgjør.

- Vi vet at de er et bedre lag når Henry spiller. Han er en veldig god spiller, og utgjør en stor forskjell for laget sitt. Vi er nødt til å passe oss, sier Benitez.

Spanjolen spår en jevn og underholdende kamp på Anfield.

- Det kommer til å bli en god kamp, fordi begge lagene går på banen for å vinne. Det siste vi ønsker er et uavgjort resultat, og jeg er sikker på at de tenker på samme måte, sier han.

Riise føler seg uslåelig på Anfield
<B>TILBAKE</B>: Det spørs om klemmen fra Thierry Henry gjorde tirsdagskvelden til Charlton-keeper Scott Carson stort bedre. I morgen kan Liverpool få merke at spisskjempen er tilbake.