Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise forbanna etter Kollen-besøk: «Jeg trodde ikke de ville synke så lavt»

Hevder han ble forsøkt fjernet fra Holmenkollen.

PROVOSERT: John Arne Riise mener personer i Skiforbundet ville fjerne ham fra et område i Holmenkollen under verdenscuprennet på grunn av sitt engasjement med et utenlandsk bettingselskap.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PROVOSERT: John Arne Riise mener personer i Skiforbundet ville fjerne ham fra et område i Holmenkollen under verdenscuprennet på grunn av sitt engasjement med et utenlandsk bettingselskap. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): John Arne Riise hevder at han ble forsøkt fjernet av personer i «forbundet» fra et område i Holmenkollen fordi han har en avtale med et utenlandsk bettingselskap.

Dette gir han uttrykk for på sin egen blogg etter helgas verdenscuprenn i Oslo, der Riise fikk en omvisning i blant annet landslagets smørebuss.

- Jeg kan ikke skjønne at noen ga den beskjeden til John Arne. Det fikk i hvert fall ikke jeg med meg. Jeg opplevde at det var et veldig hyggelig møte. Hos oss var - og er - i hvert fall John Arne hjertelig velkommen, sier smøresjef Knut Nystad til Dagbladet.

- Jeg skal ikke utelukke at noen i kampens hete kan ha bedt han om å flytte seg litt, hvis man er litt stresset. Men jeg snakket med John Arne både før og etter løpet, og jeg opplevde at det bare var god stemning, sier Nystad videre.

- Idiotisk Riise, som nylig flyttet hjem til Norge fra proffopphold i India, var i Holmenkollen store deler av lørdagen. Fotballspilleren beskriver dagen som «en fantastisk opplevelse» - men er ikke fornøyd med behandlingen han fikk.

«Eneste negative episoden var når noen fra forbundet ville ha meg fjernet fra område på grunn av Norsk Tipping og mitt forhold til Betsson. Det synes jeg høres helt idiotisk ut. Er det noen fra Norsk Tipping som leser dette her ber jeg de ta kontakt så kan vi heller ta en prat. Dette blir for dumt», skriver Riise.

Riise skriver videre:

«Jeg er i Holmenkollen som privatperson, og da få en slik anmodning mener jeg ikke er greit. Du forventer ikke å bli bedt om å forlate området når du er en av 30 000 andre supportere der? Og jeg er der som fan og privatperson. Jeg ble utrolig provosert og skuffet. Jeg trodde ikke de ville synke så lavt. Men ta det helt med ro, dere var ikke i nærheten av å ødelegge dagen min. Det er mye vi kan diskutere her og de diskusjonene kommer ganske sikkert den neste mnd, men la oss holde dette på ett noe høyere nivå», skriver Riise.

Ukjent Arrangøren i Holmenkollen har ikke hørt om situasjonen:

- Dette kjente jeg ikke til før jeg leste det nå nettopp. Vi i administrasjonen har ikke hørt om dette og da bør du heller kontakte Skiforbundet. Det eneste jeg vet er at John Arne Riise var i Holmenkollen og deltok på et privatarrangement med Martin Johnsrud Sundby, sier Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifestival, til Dagbladet.

Norsk Tipping er heller ikke kjent med hendelsen Riise beskriver.

- Dette er helt ukjent for meg. Jeg har ikke hørt om dette før nå i morges og det høres jo spesielt ut. Jeg kjenner ikke til saken og da er det kanskje bedre å snakke med Skiforbundet. Alt jeg kan si er at dette ikke er noen bestilling fra Norsk Tipping, sier Tonje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, til Dagbladet.

Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, forteller følgende om Riises utspill.

- Dette er en ikke-sak for Skiforbundet. Jeg har snakket med folk som var til stede og slik jeg forstår dette hadde Riise en fantastisk dag i Holmenkollen. Jeg er ikke overrasket over at han og Betsson likevel fokuserer på noe som kan gi medieoppslag, sier Espen Graff til Dagbladet.

- Tror du ikke på det Riise beskriver?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Graff.

John Arne Riise har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag.

OMVISNING: Sjefssmører Knut Nystad hadde en omvisning med John Arne Riise i smøretraileren. Nystad kjenner ikke til hendelsen Riise beskriver.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OMVISNING: Sjefssmører Knut Nystad hadde en omvisning med John Arne Riise i smøretraileren. Nystad kjenner ikke til hendelsen Riise beskriver. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer