Riise forstår ikke Liverpool-legendens ego-kritikk

- Kamp ut og kamp inn løper jeg alt jeg kan for laget.

LOVENDE: Med to tunneler og friske offensive takter, spesielt i andre omgang, blir John Arne Riise trukket fram av Drillo som en av Norges beste mot England. Men ikke alle er like enige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LOVENDE: Med to tunneler og friske offensive takter, spesielt i andre omgang, blir John Arne Riise trukket fram av Drillo som en av Norges beste mot England. Men ikke alle er like enige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): John Arne Riise ble trukket fram av landslagssjef Egil Drillo Olsen som en av Norges beste etter tapet for England i helga.

I dag gjentok Drillo rosen, og mente Riise sammen med Tarik Elyounoussi var blant de friskeste vi hadde offensivt på Ullevaal.

- John Arne var bedre enn på lenge. Det er lenge siden han har vært så god og villig framover på banen, så det var hyggelig, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Refset av Thompson
I TV 2-studio etter kampen var tonen imidlertid litt annen da Phil Thompson hadde ordet. Liverpool-legenden mente i motsetning til Drillo at Riise viste en ego side i den gode andreomgangen.

- Riise brukte mesteparten av andre omgang på venstrekanten. Han gjorde det bra, men for meg spilte han ikke for laget, men for seg selv, for publikum. Han kom seg ned til dødlinja et par ganger, dro et par tunneler, men han burde sett etter en lagkamerat å spille til, og gikk i stedet for skudd fra en veldig spiss vinkel. For meg er det å spille for seg selv, ikke laget, refset Thompson.

Den kritikken skjønner Riise ingenting av.

- Jeg vet sjøl hva jeg gjør, jeg er alltid en lagspiller, og jobber alltid for laget. Kamp ut og kamp inn løper jeg alt jeg kan for laget, så det han sier, tenker jeg ikke på, sier han til Dagbladet.

-  Jeg har et godt forhold til ham, så det at han sier noe sånt ... det får stå for hans regning. Det tar jeg meg ikke nær av, sier Riise, om mannen som var assistenttrener under Gerard Houllier da nordmannen var i Liverpool.

- Har du fått mange positive tilbakemeldinger etter England-kampen?

- Det jeg bryr meg om er hva min familie og venner mener, og hva jeg selv mener. Jeg er min egen største kritiker, og liker å gå gjennom kampene og se hva jeg har gjort dårlig og bra, og det er det jeg forholder meg til. Men det er selvfølgelig alltid gøy å få litt skryt utenfra, sier Riise, som fikk høre taktfast roping av navnet sitt hos Ullevaal-publikummet lørdag kveld.

Offensiv suksess
Fulham-backen har fortalt at lykke utenfor banen og en skadefri periode er blant suksessfaktorene den siste tida, og håper nå at han kan vise seg som den offensive Norge-kanten vi kanskje savnet litt i deler av EM-kvaliken.

- Jeg følte meg veldig avslappet og rolig, selvtilliten var på topp, og jeg tok flere kloke valg enn jeg har gjort tidligere. Jeg var ledig mye offensivt i første omgang uten å bli brukt så ofte, men i andre omgang fikk vi vridd spillet mye fortere og ble jeg brukt på den måten jeg liker. Da kom jeg med i spillet og klarte å skape mye sjøl, for laget, sier John Arne Riise til Dagbladet.

- Får vi se deg mer sånn i høstens kvalik?

- Det spørs på motstander og kampopplegg hvor mye muligheter jeg får framover, men mot England hadde vi mye ball og rom, da fikk jeg mye ball og ble brukt mye, sier Riise.

- I Fulham har jeg også ganske frie tøyler, Martin Jol vil at jeg skal gå fram nesten ved hver anledning jeg har, for han vet jeg kan løpe både opp og ned i 90 minutter, sier han.

KRITISK: Liverpool-legende Phil Thompson mente Riise spilte mer for seg selv enn for laget. Foto: Ole Morten Melgård
KRITISK: Liverpool-legende Phil Thompson mente Riise spilte mer for seg selv enn for laget. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer