BLE ADVART: John Arne Riise advarte Rune Almenning Jarstein om Mirko Vucinic' skruballer mot høyre hjørne, men det hindret ikke Montenegro-kapteinen i å score akkurat på det viset.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
BLE ADVART: John Arne Riise advarte Rune Almenning Jarstein om Mirko Vucinic' skruballer mot høyre hjørne, men det hindret ikke Montenegro-kapteinen i å score akkurat på det viset. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Riise fortalte Jarstein hvordan Vucinic ville score

- Og hva skjedde? Akkurat det, sier John Arne.

||| (Dagbladet): John Arne Riise blir fleipete irritert når han får spørsmål om han hadde advart landslagskollegene mot Roma-kamerat Mirko Vucinic før kampen i går.

Riise måtte i brorens bryllup i stedet for å spille, men det siste han gjorde var å be Rune Jarstein passe seg for spissen som nesten snøt Norge for hjemmeseier.

- Ja, jeg sa til Rune Jarstein før kampen: Husk at han er sinnsykt god til å skru ballen i høyre hjørnet. Og hva skjedde? Akkurat det. Han gjør det på trening, han gjør det i kamp, han gjør det hele tida, sier Riise, som skryter uhemmet av Montenegro-kapteinen.

- Vucinic er en klassespiller. Han har fart, han har kontroll, han har teknikk, og jeg hørte han var god i går også. Han er i en litt egen liga i denne type kamper. Han var faktisk en av dem som overrasket meg mest da jeg kom til Roma. Han har vært knallgod, og særlig i år. Vi har veldig mange spisser som liker å møte og få ballen i beina, mens han kan gjøre begge deler, liker å gå i bakrom, han er kjapp og sterk og sykt bra til å ta ned ballen i fart, sier Roma-backen.

Felte noen tårer
Riise forteller at han satt med mobiltelefonen i fanget for å følge landslagskameratene under bryllupet i går, men han var naturligvis aldri i tvil om hva han skulle velge da det ble kollisjon mellom bryllup og landskamp.

Å se Bjørn Helge gifte seg med ungdomskjæresten gjorde storebror rørt.

- Jeg var veldig stolt i går. Jeg trodde ikke jeg skulle ty til tårene, men det gjorde jeg både i kirken og under talen jeg holdt. Det var spesielt. Det er ikke noe problem å snakke foran mange folk, jeg gjør mange foredrag og sånn, men dette skulle være personlig. Det er litt uvant å snakke om sånne ting foran mange andre, men det var rørende. Det er sånn det skal være, det viser bare at vi er glade i hverandre, sier Riise.

- Da vi sang i kirka så jeg på ham at han skjønte hva som var i ferd med å skje. Og i talen sin sa han mye fint om meg som han ikke har sagt før. Det var på tide, sier 29-åringen med et flir.

- Har du gitt broren din noen råd om livet som gift?

- Han har vært sammen med jenta si siden ungdomsskolen, så det forandrer ingenting at de gifter seg. De har hatt det så bra så lenge at de bare kan fortsette i samme stimen. Jeg skal ikke komme med noen råd til dem, sier Riise til Dagbladet.

- Det virker som dere har ganske tette bånd i familien deres?

- Ja, spesielt jeg og Bjørn Helge. Broren min har gått den tunge veien i fotballivet, og har vært langt nede. De siste fem-seks-syv årene har vi blitt ekstremt «close». Og det er enormt gøy å ha en bror med på landslaget, det er egentlig utrolig kult, sier John Arne Riise.

Kniver ikke med Carew
Med sine 86 landskamper mangler John Arne Riise bare 19 på å tangere Thorbjørn Svenssens legendariske norgesrekord på 104, men han får kamp av John Carew, som fikk sin 83. i går.

KLASSESPISS: Riise skryter uhemmet av lagkameraten i Roma.Foto: SCANPIX/AP/Alessandra Tarantino
KLASSESPISS: Riise skryter uhemmet av lagkameraten i Roma.Foto: SCANPIX/AP/Alessandra Tarantino Vis mer

Riise avviser imidlertid at det er noen kamp mellom ham og Carew om å komme først til hundre opptredener i landslagstrøye.

- Nei, det har vi aldri snakket om. Jeg håper vi begge klarer det. Vi har hatt lange og gode karrierer begge to, og det beste hadde vært om vi begge kunne rundet 100. Vi unner hverandre den suksessen, sier Riise.

Når nummer 87 blir unnagjort onsdag kveld ser han fram til å ta fatt på ferien.

- Jeg er ikke i feriemodus ennå, men jeg er det snart. Onsdag klokka kvart over ni, fleiper Riise.

- Det blir fem uker med mye golf og mye moro, og det gleder jeg meg til. Det har vært en lang, men heldigvis god sesong. Så det skal bli deilig å ta med inn i ferien, sier Riise, som mener han kanskje har hatt sin beste sesong noensinne i år.

- Ja, jeg tror kanskje dette er det beste året mitt noensinne. Jeg har blitt mer rutinert, er mer komplett. Jeg har lært mye under Ranieri, og har vært i en modus der jeg har kunnet spille hele tida og har fått mye tillit til å kunne spille mitt eget spill, sier han.

- Bryr du deg om det som skal skje i Sør-Afrika?

- Jeg skal se noen kamper, men jeg bryr meg egentlig ikke. England, Frankrike, Spania, jeg tror på de tre i år. Jeg håper litt at England klarer det, for det betyr så mye for kulturen der borte, sier John Arne Riise til Dagbladet.

RØRT: Bjørn Helge Riise giftet seg i Holmsbu kirke i går, og John Arne Riise måtte holde tårene tilbake under forlovertalen sin.
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
RØRT: Bjørn Helge Riise giftet seg i Holmsbu kirke i går, og John Arne Riise måtte holde tårene tilbake under forlovertalen sin. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer