Riise fra start

Dieter Hamann og Michael Owen sørget for 3-0-seier til Liverpool over Portsmouth. John Arne Riise spilte hele kampen. Vi fulgte kampen direkte .

John Arne Riise har vært skadet i over en måned, har ikke hatt nødvendig tillit og har måtte nøye seg med noen innhopp for Liverpool den siste tiden.

I jakten på en Champions League-plass valgte Liverpool-manager Gérard Houllier å bruke Riise, Emile Heskey og Danny Murphy fra start i kveld. De erstattet Milan Baros, Stephane Henchoz og El Hadji Diouf.

Etter å ha spilt hele kampen mot Portsmouth, kan John Arne Riise godt håpe på enda mer spilletid i ukene som kommer. Det trenger han for fortsatt å være et sikkert valg for landslagssjef Åge Hareide.

Landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye vil også trolig se Liverpool mot Wolverhampton lørdag. Da er det naturligvis en fordel for John Arne Riise å spille mest mulig.

Owen i fokus

Det var Dietmar Hamann som startet seierskvelden for Liverpool allerede etter seks minutter onsdag. En tversoverpasning fra Michael Owen ble banket i mål på hel volley.

Owen kom i fokus igjen med Liverpools neste mål etter 28 minutter. Jamie Carragher gjorde forarbeidet, og Owen skjøt ballen i mål fra kloss hold.

Michael Owen var på ferde igjen et kvarter ut i annenomgangen. En corner fra Steven Gerrard ble headet i mål av landslagsspissen.

Dermed reiste Owen seg etter marerittet mot Southampton i helgen, da han misbrukte et straffespark og flere åpne sjanser. Med kveldens seier er Liverpool bare poenget bak Charlton i kampen om den viktige 4. plassen som gir Champions League.

NTB