Riise frir til Start: - Jeg er veldig interessert i å ta en prat

John Arne Riise - med trenerinspirasjon fra Rafael Benitez og Claudio Ranieri - tar gjerne en prat med Start, men presiserer at sørlandsklubben først må bli ferdig med Kjetil Rekdal-saken.

HAR TRENERAMBISJONER: John Arne RIise tar gjerne en prat med Start. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR TRENERAMBISJONER: John Arne RIise tar gjerne en prat med Start. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til Dagbladet sier John Arne Riise at han veldig gjerne tar en prat med Start om sørlandsklubben trenger en ny trener etter den siste periodens bråk rundt Kjetil Rekdal.

- Er du interessert i jobben, John Arne?

- Nå er Kjetil fremdeles ansatt og trener der, men jeg legger ikke skjul på at Start er en klubb jeg er veldig interessert i å ta en prat med. Fotballby, bygger opp nytt lag, ny eier, unge spennende spillere og en klubb som tenker litt annerledes, sier John Arne Riise til Dagbladet mandag morgen.

- Men nå må klubben først få orden på Rekdals situasjon, en situasjon som er trist for alle involverte, sier den tidligere venstrebacken med stolt fortid i klubber som Liverpool og Roma.

Kjetil Rekdal skal ha fått tilbud om å si opp sin stilling i Start torsdag. Det takket han nei til, ifølge Teddy Moen, leder i Trenerforeningen.

Det var i 2016 overfor Dagbladet at John Arne Riise for første gang røpte sin nye drøm, at han ønsket å sikte seg inn mot en karriere som fotballtrener.

Ble advart av Rekdal

Den gang advarte nettopp Kjetil Rekdal sunnmøringen med flest A-landskamper for herrelandslaget gjennom tidene.

- Hvis John Arne har planer om å bli trener, kan du hilse og si at det er ganske utfordrende. Lykke til, he-he, sa Rekdal til Dagbladet i 2016.

- Det er en heavy bransje og veldig utfordrende. Samfunnet endrer seg, og den nye generasjonen er annerledes oss. De må tilnærmes annerledes. Den menneskelige relasjonen er utfordrende. Det samme er det å dele ut ris og ros. Å ta valg er utfordrende. Mediehverdagen gir oss utfordringer. Det er et veldig krevende yrke, men John Arne har jo veldig mye erfaring.

Inspireres av Raniere og Benitez

Riise henter sin inspirasjon fra sine meritterte eks-sjefer med Rafael Benitez i spissen.

- Jeg har lært veldig mye av de trenerne jeg har hatt, spesielt Rafael Benitez, som jeg fortsatt har mye kontakt med. Jeg har også jevnlig kontakt med Claudio Ranieri. Selv om man bytter klubber og managere ofte, synes jeg det er viktig å bevare kontakten. Da kan jeg forhåpentligvis få hjelp en gang jeg trenger det, sa Liverpool-legenden til Dagbladet allerede i 2016.

- Hvis jeg skal bli trener, går jeg «all in» med store ambisjoner. Da vil jeg nå toppen. Jeg har et navn og en karriere som gjør det enklere å få trenerjobber i utlandet. Jeg ser for meg å starte i Norge, som Ole Gunnar Solskjær, og ta steget ut. Kanskje jeg kan bli assistenten til Steven Gerrard eller Jamie Carragher en dag i Liverpool. Det hadde vært en drøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer