Riise frykter Champions League-exit

Liverpool har ikke råd til å feile.

• Direkte kl. 20.45: Åtte kamper i Champions League

(Dagbladet.no): Ett poeng på to kamper, inkludert hjemmetap og pipekonsert mot Marseille, er ikke akseptabelt for Liverpool i Champions League.

I kveld skal de helrøde opp mot Besiktas i Istanbul, byen der klubben hentet hjem det aller største trofeet i 2005.

John Arne Riise mener Liverpool må vinne.

Ikke godt nok

- Vi vet hva som står på spill. Vi har bare klart ett poeng i gruppa så langt, det er ikke godt nok. Vi må ta tre poeng, og så slå Besiktas hjemme når de kommer til Anfield neste gang, sier Riise til Liverpools hjemmeside.

- Da har vi sjansen til å kvalifisere oss igjen.

Liverpool-backen mener seieren mot Everton lørdag kan være et vendepunkt. Laget startet sesongen flott, men opplevde en formsvikt seinere.

STILTE PÅ PRESSEKONFERANSE: John Arne Riise var dønn ærlig om kveldens kamp da han møtte europeisk media i Istanbul i går. Foto: Scanpix/Afp
STILTE PÅ PRESSEKONFERANSE: John Arne Riise var dønn ærlig om kveldens kamp da han møtte europeisk media i Istanbul i går. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

- Vi har bare fire kamper igjen i gruppa, så vi har ikke råd til noen flere feil. Vi vet vi ikke har det beste utgangspunktet, det ødela mye å tape hjemme mot Marseille. Men vi har vært i Istanbul før og leverte strålende comeback, sier Norges landslagsback.

Champions League-seieren kom i Liverpool-sjef Rafa Benitez\' debutsesong. Spanieren går enda lenger enn Riise når han beskriver hvor viktig kveldens kamp er.

Nødt til å vinne

- Vi vet Besiktas er et godt lag, men vi vet også at vi er nødt til å vinne for å få kurs mot avansement, sier Benitez.

Til Liverpool Echo sier Benitez at tap nærmest er ensbetydende med farvel til Champions League.

- Hvis vi taper blir det veldig, veldig vanskelig å kvalifisere. Vi trenger en seier. Uavgjort? Da er vi avhengige av andre resultater i gruppa.

• • Stjernespiss Fernando Torres ble hjemme med skade da troppen reiste til Tyrkia. Inn kommer blant andre backtalentet Jack Hobbs, og midtbanegeneralen Xabi Alonso.

TAP SIST I ISTANBUL: Riise og Liverpool tapte 2-3 mot Galatasaray i desember 2006.
SEIER I 2005: Riise løftet Champions League-trofeet etter straffeseier mot Milan.