Riise frykter derby-reprise

Liverpool tapte 0-3 på Goodison i fjor.

• Følg kampen direkte på live.dagbladet.no

(Dagbladet.no): John Arne Riise spiller fra start for Liverpool på Goodison Park i dag, melder klubbens hjemmeside.

For 13 måneder siden var Liverpool sist på besøk hos byrivalen Everton. Det endte med 3-0-seier til de blå.

Uka etter var DVDen fra kampen til salgs i klubbsjappa til lillebror i byen.

- Jeg vil ikke oppleve det igjen. Derbyet er spesielt. Folk i Liverpool lader opp til denne kampen i ukevis. Og hvis du taper vil du ikke vise trynet ditt noe sted i byen, sier Riise i et stort intervju med The Guardian i dag.

Ut med skade

Kampen på Goodison i fjor høst endte spesielt kjedelig for Riise, som ble båret av banen med en ankelskade.

Da lagene møttes på Anfield i februar, endte det målløst. Mest livlig ble det etter kampen, da Liverpool-manager Rafa Benitez kalte Everton en «liten klubb».

AU! John Arne Riise skadet ankelen i denne duellen med Mikel Arteta på Goodison Park. Smerten ble ikke lindret av at de blå vant 3-0. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
AU! John Arne Riise skadet ankelen i denne duellen med Mikel Arteta på Goodison Park. Smerten ble ikke lindret av at de blå vant 3-0. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Men det er ikke til å komme bort fra at Everton har en litt annen status enn Liverpool. Dermed blir også derbyet enda viktigere.

- Alt for lenge siden

John Arne Riise sier det er «den største kampen i sesongen» for Everton. Det samme kan ikke sies om Liverpool.

- Trolig ikke. Likevel er det veldig viktig for oss, og vi må sørge for å få et bedre resultat enn sist sesong, men vi har andre prioriteringer enn Everton. Vi forsøker å vinne troféer. Vi har ikke vunnet ligaen siden 1990, og det er for lenge. Alt for lenge, sier Riise.

Skal det skje igjen denne sesongen, må Liverpool skru opp tempoet. De siste fire kampene har endt med tre uavgjorte kamper: 0-0 borte mot Portsmouth, 0-0 hjemme mot Birmingham, 1-0 borte mot Wigan og 2-2 hjeme mot Tottenham.

Riise frykter derby-reprise