Riise gir Liverpool 39 dager

Ferien blir ikke som planlagt.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): I dag starter ferien til John Arne Riise (27). Det har gått i ett siden starten av august, og venstrebacken har spilt over 50 kamper for klubb- og landslag denne sesongen.

De neste ukene hadde han planlagt å slappe av og kose seg med familie og venner.

Det skal han også, men samtidig vil ei sky ligge over sommerværet han skulle nytt uten bekymringer.

Krever svar

Riise har hele denne våren ventet på en avklaring rundt Liverpool-framtida. Han har ett år igjen av kontrakten, men har ikke fått noen tilbakemelding fra klubben på om han er en del av planene til manager Rafael Benitez.

- Nå skal agenten min finne ut av hva som skjer.

- Når må du ha et svar?

- Jeg må få klarhet i dette før oppkjøringen starter. Vi som har spilt landskamper skal møte på trening igjen 7. juli, sier Riise til Dagbladet.no.

REDDET UAVGJORT: John Arne Riise sikret 2-2 mot Uruguay i går kveld, da frisparket hans gikk via muren og i mål. Foto: EIRIK H. URKE
REDDET UAVGJORT: John Arne Riise sikret 2-2 mot Uruguay i går kveld, da frisparket hans gikk via muren og i mål. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

Forsvarsspilleren utelukker ingenting, og som han har nevnt tidligere er han åpen for klubbytte - hvis han ikke lenger blir satset på i Liverpool. Og da er både engelske og utenlandske klubber aktuelle.

- Jeg kan ikke vente og vente på at noe skal skje. Jeg må få et svar snart.

Vil følge EM

Bortsett fra å forsøke å finne ut av hvor han skal bo og spille fotball de neste åra, skal Riise også prøve å koble helt av i sommer.

Det betyr sommer, sol, golfspilling og familiebesøk. Og så skal han bruke mye tid sin nyoppstartede fotballskole i Kragerø.

Norge tapte kampen om en EM-plass på målstreken, men Riise kommer ikke til å holde seg helt borte fra tv-skjermen av den grunn.

- Jeg kommer til å se de største kampene i hvert fall.

- Og så skal jeg holde meg langt unna dere, sier Riise med et bredt sommerferieglis til pressefolka utenfor Ullevaal.

Riise gir Liverpool 39 dager
FERDIG PÅ ANFIELD? John Arne Riise kan ha spilt sin siste kamp for Liverpool.