Riise gir Lyn strykkarakter

- Spillerne er preget, sier Berg.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Tre tap og en heldig uavgjort er fasiten for Lyn etter fotballferien. I går ble de overkjørt av et overlegent Lillestrøm-lag, som var langt nærmere 5-0 og 6-0 enn Lyn var redusering.

Bjørn Helge Riise er overrasket over hvor svake Henning Bergs menn var.

- Lyn imponerte meg ikke. De hadde ikke noe system, og sparket langt mot Powell hele tida. Vi fant hullene i laget deres greit. Det ble lett for oss, sier Riise.

Henning Berg hadde heller ingen problemer med å innrømme at laget hans ikke henger på greip om dagen.

- Vi spiller dårlig, og spillerne er preget. Det går ut over selvtilliten og troa på oss selv, sier Lyn-treneren.

- Begynner du å se deg tilbake på tabellen?

- Det viktigste for oss er å prestere bedre enn vi gjør. Vi skal fighte og kjempe. Vi er ikke noe topplag, og kommer ikke til å bli det i år heller, sier Berg til Dagbladet.no.

Før ordene stokker seg litt.

Riise gir Lyn strykkarakter

- Vi må stikke hodet i jorda. Eh, stikke hodet opp av jorda. Vi er ikke så gode som vi håpet vi var.

Berg er overrasket

Optimismen rådet i Lyn før fotballpausen. På de fire siste kampene ble det tre seirer og én uavgjort, deriblant 6-0-triumfen over serieleder Brann.

Derfor skjønner ikke Berg helt hvorfor det plutselig går så trått.

- Vi hadde en god avslutning på våren, og det er overraskende at vi ikke presterer bedre. Vi gjør ikke noe annet på trening enn vi gjorde tidligere, sier han.

Tommy Berntsen var en skygge av seg selv mot Lillestrøm, og ble byttet ut i pausen. Han mener det er kollektivet som har sviktet.

- Vi må bli bedre som lag, for det er laget som ikke fungerer. Det er ingen som er noe bedre eller dårligere enn andre, sier han til Dagbladet.no.

IKKE IMPONERT: Bjørn Helge Riise mener Lyn bare forsøkte å pumpe baller opp mot Magnus Powell, og at de spilte uten system. Foto: SCANPIX
IKKE IMPONERT: Bjørn Helge Riise mener Lyn bare forsøkte å pumpe baller opp mot Magnus Powell, og at de spilte uten system. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>BETENKT:</B> Henning Berg er overrasket over at laget hans har åpnet høstsesongen så svakt.
<B>SLEIT MOT OCCEAN:</B> Tommy Berntsen har langt igjen til toppformen.