Riise gir Nordlie skylda for skadene

- Han har ødelagt meg.

(Dagbladet.no): - Muskelen er røket. Nå orker jeg ikke mer, skrev Bjørn Helge Riise i en tekstmelding til lokalavisa tidligere i dag, da han fikk vite at sesongen kanskje er over.

- Det er klart han er oppgitt nå, sa LSKs fysioterapeut Jørn Karslen til Dagbladet.no, og i et intervju med TV 2 Sporten i kveld, lufter Riise enda mer frustrasjon.


Og det er Tom Nordlie som er skyteskive.

Kroppen generelt ødelagt

- Jeg har aldri slitt med skader i hele mitt liv og har vært godt trent, men det kjøret Tom (Nordlie) kjørte oss igjennom i fjor, med trening og oppkjøring, jeg aldri vært med på lignende, sier Riise.

25-åringen ligger an til å miste seks til åtte uker som følge av den nye og alvorlige strekkskaden - en strekkskade han mener han kunne vært foruten om det ikke var for gamletreneren.

- Jeg har pratet med mange som har spilt under Tom. Nesten halve laget har slitt med lyskeproblemer og tunge bein og har kroppen generelt ødelagt. Jeg er så forbanna at jeg holder på å klikke, sier Riise.

Nordlie avviser kritikken

NEDBRUTT: Bjørn Helge Riise er veldig langt nede etter å ha pådratt seg nok en skade, i en sesong som har vært preget av mange. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
NEDBRUTT: Bjørn Helge Riise er veldig langt nede etter å ha pådratt seg nok en skade, i en sesong som har vært preget av mange. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Tom Nordlie har vanskelig for å forstå det massive angrepet fra Riise, men er overfor TV 2 villig til å ta deler av ansvaret.

- Jeg tar ansvaret sammen med fysisk trener i LSK, medisinsk apparat og resten av trenerteamet for hva som er skjedd frem til jeg dro for seks uker siden. Jeg har kun trent Bjørn Helge i to og en halv uke etter cupfinalen fordi han har trent alternativt, sier Nordlie.

- Nå er det seks uker siden jeg dro og han har trent for fullt i tre uker. Da blir dette et skudd langt over mål, fortsetter han, og legger til:

- Jeg skjønner at han er skuffet over å være skadet, og at det er behov for å skylde på enkeltting når man er emosjonelt påvirket.

Riise innrømmer at skaden er tøff å takle mentalt, men firer ikke en tomme på at han er overlykkelig for at Tom Nordlie er ferdig i klubben.

- Jeg er ikke akkurat blid på den mannen, for å si det sånn. Jeg har sagt ifra ti-tjue ganger, uten å bli hørt. Han har ødelagt kroppen min. For meg virker det som om han bare brydde seg om det forbanna 4-3-3-systemet sitt, mener Riise.

Kan skyldes overtrening

LSK-lege Bjørn Schultzen sier til Dagbladet.no at det er vanskelig for ham å vurdere hva som er den direkte årsaken til Bjørn Helge Riises skadeproblemer, og om dette kan ha med Nordlies regime å gjøre.

Riise gir Nordlie skylda for skadene

- Det er Bjørn Helge selv som kjenner hvordan kroppen hans reagerer på disse tingene, men det er klart det er mulig å pådra seg denne type skader på grunn av overtrening, sier Schultzen til Dagbladet.no.

Han vil imidlertid ikke spekulere på om hvorvidt dette er tilfellet når det gjelder Riise.

Erling Slokvik var fysisk trener da Tom Nordlie styrte LSK, og er fortsatt ansatt i klubben. Han avviser at Riise er offer for rovdrift, og sier han også har tatt dette opp med Riise etter Nordlie-kritikken.

- Jeg har fortalt ham at han har vært litt unøyaktig i uttalelsene sine der. De hadde et eget treningsprogram med fem til seks økter i uka, men de la selv opp til når de hadde fri, sier Slokvik til TV 2 Sporten.

- Vi har ikke trent for mye som lag, selv om det kan se ut som om det kanskje har vært for tøft for enkelte, sier Slokvik.

Debatten er stengt for nye kommentarer grunnet usaklige innlegg.

UENIG: Tom Nordlie stiller seg undrende til den massive kritikken fra Bjørn Helge Riise.
- RIISE ER LITT UNØYAKTIG: LSKs fysiske trener Erling Slokvik mener totalbelastningen ikke har vært for stor for LSK som lag, men erkjenner at individer kan reagere forskjellig.