VETERANEN OG DEBUTANTEN: John Arne Riise og Lars Christopher Vilsvik er på landslagssamling i Wales. Vilsvik er plutselig blitt en landslagsrival etter en knallsesong for Strømsgodset.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VETERANEN OG DEBUTANTEN: John Arne Riise og Lars Christopher Vilsvik er på landslagssamling i Wales. Vilsvik er plutselig blitt en landslagsrival etter en knallsesong for Strømsgodset. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Riise gir seg selv fire år til på landslaget

Og her er mannen som kan overta plassen hans.

CARDIFF (Dagbladet): Lørdag spiller John Arne Riise sin landskamp nummer 100, og inntar andreplassen på norsk fotballs adelskalender sammen med Henning Berg.

Det er bare fire kamper opp til Thorbjørn Svenssen, og allerede neste år kommer Riise til å slette den rekorden. Nå har han også sett for seg hvor lenge han skal fortsette på landslaget.

- Fotball har jeg lyst til å spille til jeg er 40, hvis kroppen holder. På landslaget vet jeg ikke. To kvaliker til er det jeg har sagt, så får vi se. Men fire år til er nok det jeg ser for meg, sier Riise til Dagbladet.

Vilsvik utfordrer Til forskjell fra tidligere år, har ikke John Arne vært selvskreven når årets lag i Norge kåres. På NISO-gallaen forrige helg mistet han venstrebackplassen til Strømsgodsets Lars Christopher Vilsvik, og da Tom Høgli meldte forfall med skade dukket unggutten opp i A-landslagstroppen også.

Det er klart John Arne merker pusten til yngre gutter i nakken, men han er ikke helt sikker på om det er Vilsvik som kommer til å bli hovedkonkurrenten og den mulige arvtakeren.

- For å være helt ærlig vet jeg ikke. Både han og Jonathan er spillere som er på vei oppover og som gjør det bra, men det er noen år til jeg skal gi meg, og jeg har planer om å bli bedre enn det jeg har vært. Jeg vet 2011 ikke har vært tipptopp prestasjonsmessig, jeg har prestert generelt bra, men jeg har lyst til å prestere enda bedre i 2012, sier Riise.

Egentlig høyreback For også landslagssjef Drillo er klar på at 2011 ikke har vært John Arnes beste år på fotballbanen. Likevel er heller ikke Drillo sikker på at Vilsvik er mannen som kommer til å ta over for John Arne på venstrebacken.

- Han er vel egentlig høyreback, men det er ikke flust av alternativer på venstrebacken i dette landet, sier Drillo.

Og det stemmer at Vilsvik i utgangspunktet både er høyrebeint og har bekledd en høyrebackplass. Men det er først i år, når Godset-trener Ronny Deila har plassert ham over på venstre, at det store gjennombruddet har kommet.

- Jeg har klart å utvikle meg mye i år, så får jeg håpe at jeg kan fortsette med det. Jeg er jo egentlig høyrebeint, men det spiller ikke så stor rolle for meg hvor jeg spiller, bare jeg får spille, sier Vilsvik til Dagbladet.

Skuffa over årets lag - Først og fremst er jeg her og skal trene og bli kjent med gruppa. Det gleder jeg meg til. Det er god tid til lørdag, så får vi bare se hvordan det går, jeg må bli vant til nivået og sånne ting.

Derfor er også John Arne selvskreven fra start mot Wales lørdag, men også Fulham-proffen vet at Vilsvik plutselig er på nivået hans. Det lærte han da han selv ble vraket fra årets lag forrige helg.

- Klart jeg er skuffa over det, jeg har vært på det laget der mange ganger og vet hva jeg står for sjøl. Jeg er proff i Premier League og lever det livet jeg alltid har hatt lyst til å leve, og det er som fotballspiller. Klart det alltid er gøy å bli kåret til det ene og det andre, det er alltid stort, men det er ikke så mye man kan gjøre med det der og da. Jeg føler jeg har prestert bra halve sesongen i Roma, og også i Fulham da jeg kom dit. Men hvis ikke det er godt nok er det ikke noe jeg kan gjøre med det, sier Riise.

Og fra mannen som snart har 100 landskamper kommer følgende råd til gutten som foreløpig ikke har noen:

- Jobb hardt og ta vare på kroppen. Ta sjansen på å gå til en større klubb når muligheten byr seg, og se hvordan det går. Og lær - lær av dem som er eldre enn deg eller gir deg gode råd.