Riise gleder seg som en unge, men spille får han ikke

Ikke med i troppen mot Ajax.

UTELATT IGJEN:  John Arne Riise hadde ikke trodd han skulle oppleve Champions League-fotball igjen. Nå viser det seg at han må vente en god stund på å få sjansen. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix
UTELATT IGJEN: John Arne Riise hadde ikke trodd han skulle oppleve Champions League-fotball igjen. Nå viser det seg at han må vente en god stund på å få sjansen. Foto: Josep Lago / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) John Arne Riise (34) står med 73 kamper totalt i Champions League-sammenheng. I troppene til hans nye klubb Apoel Nicosia og morgendagens motstander Ajax er ingen i nærheten av å ha like mye erfaring som nordmannen. Nummer to på lista er Riises lagkamerat, keeperen Dionisos Chiotis (37). Han har 20.

- Jeg gleder meg som en unge. Det at jeg skal få oppleve dette eventyret (Champions League) igjen, betyr mye for meg. Det blir ikke større på klubbnivå, sa Riise i et NTB-intervju Dagladet publiserte mandag morgen.

Men når Apoel og Ajax møtes klokka 20.45 tirsdag kveld, må Riise se på. Apoel har offentliggjort kamptroppen på sin hjemmeside, og der mangler nordmannens navn - selv om Riise trente med laget sitt på kamparenaen tirsdag ettermiddag.

Ifølge kypriotisk og nederlandsk presse på Kypros er ikke trener Giorgos Donis overbevist om at nordmannen ennå er fysisk klar for å spille 90 minutter i Europas gjeveste klubbturnering. Derfor er ålesunderen utelatt fra kamptroppen.

Måtte trene med ball Det var rett før overgangsvinduet smekket igjen og høstkulda satte inn, at Riise fant sin femte utenlandsklubb.

- Deilig å endelig få det i orden. Det ble en lang natt og en lang dag før jeg kunne hoppe i senga og juble, sa Riise til Dagbladet etter at avtalen med Apoel var i boks.

- Det skal bli godt å komme tilbake til trening med ball. På grunn av landslagspausen får jeg litt ekstra tid. Du kan være så godt fysisk trent du vil, men det er noe helt annet å trene med ball.

Zlatan 21. oktober Han har også fått prøve seg med trøye på: I ligaen har Riise fått spille to kamper. Den første gikk strålende. Da vant Apoel 3-1 borte mot Ayia Napa, og Riise serverte to målgivende pasninger. Den andre endte 0-0 i helga, mot AEL Limassol.

Men det var Europa han gledet seg mest til da han signerte avtalen. Apoel har allerede spilt én gruppespillkamp, mot Barcelona. Den endte 0-1, uten en kamprusten Riise. 

- Å spille Champions League igjen trigger meg veldig, jeg trodde aldri jeg skulle spille der igjen, uttalte 34-åringen til Dagbladet tidlig i september.

Han må altså vente litt til. Neste mulighet er 21. oktober, hjemme mot Paris Saint-Germain.

• John Arne Riise har ikke besvart Dagbladets henvendelser.