Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise hadde skyllebøtta klar til Daniel Braaten

Planla Northug-feiring - men Huseklepp fikk ballen i stedet.

JEG VAR LEDIG: Norges Erik Huseklepp blir gratulert av Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim, mens John Arne Riise ikke helt har kommet over at han ble oversett ute på venstre.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
JEG VAR LEDIG: Norges Erik Huseklepp blir gratulert av Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim, mens John Arne Riise ikke helt har kommet over at han ble oversett ute på venstre. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Danmark 1-1.

Da Erik Huseklepp satte ballen forbi Thomas Sørensen i det 81. minutt, var det en lettelsens jubel som gikk gjennom Ullevaal Stadion og det norske laget i går kveld.

Jublet gjorde også John Arne Riise, men hadde ikke Huseklepp satt ballen i mål, hadde backen reagert med et helt annet humør.

- Jeg kom oppover venstresida og ropte som en gal etter Daniel, for Gamsten hadde dratt med seg Lars Jacobsen innover, så jeg var helt alene der ute, sier Riise.

- Nå slår han en veldig fin pasning til Huseklepp, og avslutningen er veldig bra, men hadde han ikke scoret hadde jeg blitt forbanna, sier Riise.

Så at noen var der
Daniel Braaten kan trekke på skuldrene med god samvittighet, for nå endte det jo faktisk med utlikning.

- Jeg så det var en eller annen ute på venstre der, men jeg så ikke hvem det var. Heldigvis gikk det veien uansett, sier han til Dagbladet med et glis.

- Det var en fin fransk-italiensk kombinasjon på kanten, og Erik klarte å dra med seg pasningen sin og sette den til siden. Det var deilig å se den gå inn, sier han.

- Hvordan er det å komme inn på 0-1 med ti minutter igjen?

- Det er ikke annet å gjøre enn å jobbe hardt og prøve å få til noe, sier Braaten, som skal feire med saltstenger i kveld.

- Saltstenger, glad i det vet du. Saltstenger er viktig, sier han.

Skulle feire som Northug
John Arne Riise hadde en ekstra grunn til å ville score mot Danmark, han hadde nemlig gjort klar en spesiell målfeiring til ære for Petter Northug, som var tilstede på Ullevaal.

SÅ IKKE RIISE: Daniel Braaten så at det sto 'en eller annen' på venstresiden, men ikke hvem. - Heldigvis gikk det veien uansett, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SÅ IKKE RIISE: Daniel Braaten så at det sto 'en eller annen' på venstresiden, men ikke hvem. - Heldigvis gikk det veien uansett, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Hadde jeg scoret, hadde jeg hatt en liten Northug-feiring på lur. Jeg hadde tenkt å etterlikne stafettfeiringa hans, ved å gjøre det samme uten ski ute på sidelinja. Det slo meg da han sendte meg melding før kampen, at når han først var på kamp så måtte jeg prøve et eller annet, sier Riise.

Han skulle prøve å møte Northug senere på kvelden i stedet.

- Jeg fikk sms før kampen om at vi skulle gå ut og knuse danskene. Han skrev også at vi enten skulle feste for å feire eller feste for å glemme. Jeg håper jo at vi kan møtes når han først er i byen. Jeg har stor respekt for det han gjør og måten han er på. Han er et stort idol med måten han er på, roser Roma-backen.

Viktigst å ikke tape
1-1 er mye bedre enn 0-1 - det er egentlig oppsummeringen til de fleste norske spillerne etter kampen mot Danmark.

- Vi kunne vært med aggressive i førsteomgang, men det er mange årsaker til det. Når vi havner under 1-0 er det godt gjort å komme tilbake, for Danmark liker å holde ballen i laget, sier John Arne Riise.

- Hvordan var Danmark i forhold til hva du hadde forventet?

- Danmark har gjort jobben sin. De var bra defensivt syns jeg, kompakte. Det er klart, vi slurver litt i den siste tredjedelen, men vi fikk en del dødballer og innkast som kunne ha ramlet ned og ført til scoring, sier Riise til Dagbladet.

- Alt i alt er det greit med uavgjort i dag, det er bra at vi fortsatt ligger foran Danmark i gruppa. Det viktigste var å ikke tape, og vi er i siget, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media