OPTIMIST: John Arne Riise ble skadd i Europa League torsdag men tror fortsatt på spill i den norske landslagstrøya. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
OPTIMIST: John Arne Riise ble skadd i Europa League torsdag men tror fortsatt på spill i den norske landslagstrøya. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Riise håper å rekke Island-kampen

Sikker på spill mot Danmark.

• Nordtveit hentes inn: Får sjansen på grunn av Riises skade

John Arne Riise har heltidsjobb på behandlingsbenken om dagen. Han håper å rekke EM-kvalifiseringskampen mot Island fredag. - Det gjelder å ikke «rushe» dette framover. Aldri før har jeg hatt så intensiv behandling av en skade. I Fulham er de meget flinke på dette området. De siste dagene har jeg vært på plass klokken 8 og reist hjem først klokken 15. Klubben vet hvor viktig disse landskampene er også for meg, sier Riise til NTB. Mandag var han på sponsoroppdrag utenfor Oslo. Der møtte han håndballstjernen Gro Hammerseng for første gang. Hun er også litt ute av spill for tiden og venter barn i februar.

Positiv Riise står med 97 landskamper og er en meget viktig spiller for Norge. - Jeg har fortsatt håp om å rekke kampen mot Island. Vi kommer til å ta en «fitnessjekk» fredag morgen. Så får vi se. Uansett føler jeg meg sikker på å bli klar til Danmark-kampen (tirsdag neste uke), sier Riise. - En del type skader kan man «gjemme bort et sted i hjernen» og spille en kamp. Det er litt annerledes med en muskelstrekk, men jeg er optimist. Det har gått veldig framover i det siste. Fulham sender over en mann til Oslo onsdag for å følge meg opp sammen med landslagets folk. Det kan være at han blir med til Danmark også.

Jevnt Portugal, Norge og Danmark har alle ti poeng etter fem kamper. Tre kamper gjenstår. De ni gruppevinnerne og den beste toeren er klar for sluttspillet (Ukraina/Polen) neste år. De resterende åtte andrelagene spiller om de fire siste plassene. Norge avslutter kvalifiseringen med hjemmekamp mot Kypros 11. oktober. Ikke siden EM i 2000 har et mesterskap hatt norsk deltakelse. Da ble Norge slått ut i gruppespillet under Nils Johan Semb som trener. John Arne Riise hinket av banen med strekkskade opp mot venstre lyske i europaligakvalifiseringen mot Dnipro torsdag. - Det første jeg tenkte på der og da var om jeg kom til å gå glipp av landskampene. Det kommer ikke på tale å vrake Island-kampen til fordel for Danmark. Er jeg frisk, så spiller jeg allerede fredag, sier Riise til NTB.
• Gamst Pedersen skadd lørdag: - Jeg er usikker til Island-kampen

(NTB)