NYE MILLIONFJES: Sergio Agüero (t.v.) er Manchester Citys dyreste kjøp noensinne. Det sier ikke så rent lite. Også Stefan Savic (t.h.) og Gaël Clichy er nye ansikter på Eastlands foran denne sesongen. Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
NYE MILLIONFJES: Sergio Agüero (t.v.) er Manchester Citys dyreste kjøp noensinne. Det sier ikke så rent lite. Også Stefan Savic (t.h.) og Gaël Clichy er nye ansikter på Eastlands foran denne sesongen. Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTENVis mer

Riise håper på City

Gamst tror på nytt United-gull. Her er Premier League-profilenes spådommer. Hva er ditt tabelltips?

Sett opp ditt tabelltips og delta i Dagbladets Premier League-konkurranse HER eller benytt skjemaet nederst i artikkelen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Arne Riise håper på City, mens Morten Gamst Pedersen tror på United. Ingen har en klar favoritt i årets Premier League.

Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise gleder seg i likhet med resten av norske fotballentusiaster til Premier League sparker i gang til helgen. Verken Blackburn eller Fulham har ambisjoner om å kjempe helt i toppen. Det må de overlate til de store favorittene. Men akkurat hvem som vinner er det ingen enighet om.

- Å, dæven. Jeg har lyst til å si City, men jeg vet ikke hvordan de nye signeringene deres kommer til å gjøre det. Så jeg sier Chelsea, sier Riise til Dagbladet.

- Hvorfor?

- De har en ny trener som er veldig tøff, og som krever veldig mye av spillerne. De har en god stall, og jeg tror og håper at Torres finner tilbake til der han var i Liverpool. Som lag er Chelsea ekstremt sterke, og det har de vist i pre-season også. Det blir jevnt, men for meg spiller det ingen rolle om det blir Chelsea, City eller United som vinner.

TITTELFORSVARER: Manchester United er laget å slå denne sesongen etter at laget tok sin 19. ligatittel i mai.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
TITTELFORSVARER: Manchester United er laget å slå denne sesongen etter at laget tok sin 19. ligatittel i mai.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

- Du nevnte at du hadde lyst til å tippe City som seriemester - grunnen til det?

- Fordi de har kjøpt veldig bra spillere, pluss at jeg liker Mancini. Han er en fin fyr og en god trener. De har kjøpt veldig mange spillere over kort tid, så jeg er usikker på hvordan det vil fungere. Men at de vil hevde seg i toppen er det ikke tvil om.

Premier League-kollega i Blackburn, Morten Gamst Pedersen, tror også på en tett serie, hvor flere lag vil være innblandet i toppen.

- United er vel den største favoritten, foran City og Chelsea. Men det er også flere lag som kan være med, sier Gamst.

Riise nevner den samme trioen i gullstriden, og tror samtidig at gamleklubben Liverpool snyter Arsenal for Champions League-spill i 2012/2013-sesongen.

- United vant i fjor, de blir værende der. Der gjør også Chelsea og Manchester City, og da står det mellom Arsenal og Liverpool om den siste plassen. Jeg sier Liverpool, sier Fulham-backen.

 
Hett i Manchester «Gamsten» bor i Manchester og merker at rivaliseringen mellom United og City tetner seg til. Flere av de engelske avisene tror det er nettopp de to Manchester-lagene, som vil gjøre opp om Premier League-trofeet i mai.

GIFTIG DUO: Fernando Torres (t.h.) og Didier Drogba slet med samspillet etter førstnevntes overgang fra Liverpool i januar, men sesongoppkjøringen har gitt forhåpninger om et fruktbart samarbeid.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tyrone Siu
GIFTIG DUO: Fernando Torres (t.h.) og Didier Drogba slet med samspillet etter førstnevntes overgang fra Liverpool i januar, men sesongoppkjøringen har gitt forhåpninger om et fruktbart samarbeid.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tyrone Siu Vis mer

- Jeg merker at det er litt mer trykk. Det blir spennende å se hvordan sesongen utvikler seg, sier Blackburn-spilleren, som får med seg flere Premier League-kamper i løpet av en sesong.

- Jeg ser både United og City-kamper, og er også ofte og ser Liverpool, sier Gamsten, som ikke utelukker at også de røde fra Merseyside kan kjempe helt i toppen.

Tent Riise Mens Gamst Pedersen og Blackburn tar i mot Wolverhampton hjemme på Ewood Park, skal halvnorske Fulham ta i mot Aston Villa lørdag. Det er kamper hvor hjemmefansen har klare forventninger. John Arne Riise er ekstra tent foran lørdagens seriestart.

- Jeg blir ekstra gira av å komme til en ny klubb. Fulham er en fantastisk klubb. Alt det Brede og «brodern» har sagt stemte så til de grader, sier Riise og sikter til sine lagkmerater Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise. 

Fulham er, som vanlig, spådd en sesong midt på treet. Riise mener at klubben fra Vest-London som et minimum bør sikte høyere enn fjoråret.

- Vi satser på å komme til europacup. Klubben ble nummer åtte i fjor, og det er et mål for oss å forbedre det. Det blir tøft, for det er jevnt og mange gode lag. Men en god start er viktig, sier Riise.

Topp ti Blackburn er det derimot langt større usikkerhet rundt. Flere eksperter mener klubben er en klar nedrykkskandidat, mens eierne, den indiske fjærkreprodusenten Venky's, har store ambisjoner.

Skriverier i England om at eierne krever femteplass av manager Steve Kean, avviser riktignok Gamst Pedersen.

- Det stemmer ikke helt. Det er vel heller topp ti som er målet, sier Gamsten.

Sett opp ditt tabelltips nedenfor.

SPRIKENDE TIPS: Morten Gamst Pedersen (t.h.) mener Manchester United er den største Premier League-favoritten. John Arne Riise håper på Manchester City, men tror Chelsea vil vise seg sterkest. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SPRIKENDE TIPS: Morten Gamst Pedersen (t.h.) mener Manchester United er den største Premier League-favoritten. John Arne Riise håper på Manchester City, men tror Chelsea vil vise seg sterkest. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer