- Riise har blitt bedre defensivt

John Arne Riise får skryt av manager Gerard Houllier for å ha skjerpet seg defensivt. Derfor er også nordmannen sterkt inne på laget igjen.

LIVERPOOL(Dagbladet): Liverpool-manageren hadde mye å smile av etter at hans mannskap feide Blackburn av banen. Noe av det som gledet hans mest, var John Arne Riises solide spill på venstre back.

- Han gjorde en god kamp. Spesielt defensivt har han blitt bedre, sier Houllier om nordmannen som har vært mye ut og inn av laget denne sesongen.

Nordmannen kunne også ha scoret da han plukket opp ballen like utenfor sekstenmeteren, men skuddet ble reddet av Blackburn-keeper Brad Friedel.

- Dommeren gjorde helt rett i å la spillet gå, og John Arne var våkent frampå. Han kunne fort ha scoret, sier Houllier.

Stormløp

I går viste også Liverpools angrepsduo Michael Owen og Emile Heskey hva de er gode for. Høyt presisjonsnivå, nydelige nedtak og høyt tempo er stikkord for Liverpools angrepsfotball mot Blackburn. Etter 23 minutter hadde Blackburn-keeper Brad Friedel allerede hentet ut tre baller fra målet.

1- 0: Emilie Heskey tar ned ballen og spiller videre til Michael Owen som scorer sikkert.

2- 0: El-Hadji Diouf herjer på høyrekanten. Innlegget setter Blackburns Andy Todd i eget mål.

3- 0: Michael Owen kliner ballen i mål, utagbart for keeper, etter frispilling fra El-Hadji Diouf.

Resten av kampen fortsatte Liverpool presset, men først i det 79. minutt fikk de uttelling. John Arne Riise startet et mønsterangrep som ble avsluttet av Emilie Heskey. Innbytter Milan Baros skal også ha mye av æren etter at han uegoistisk spilte ballen til bedre plasserte Heskey.

Angrep pressen

Etter kampen gikk Houllier til angrep på den lokale pressen som har gitt Liverpool hard medfart denne sesongen. I går tok laget også tilbake den viktige fjerdeplassen som gir plass i Champions League.

- I første omgang var vi gode. De siste 20 minuttene av andre omgang spilte vi enestående. Jeg tror vi hadde 30 skudd på mål. Det er bra for et lag som har blitt beskrevet som søppel, sier Houllier som likevel ikke mener at det var årsbeste.

- Vi har spilt bedre før i år, men i dag scoret vi mange mål og fikk også et godt resultat, sier han.

TOMMELEN OPP: Liverpool-manager Gerard Houllier skrøt av John Arne Riise etter seieren mot Blackburn i går.