- Riise har en merkelig evne

Drillo forbløffet etter analysen av Frankrike-kampen.

OVERALT: I en kamp der Frankrike hadde et klart overtak i ballinnehav greide likevel John Arne Riise å notere seg for 85 involveringer. Tallet forbløffer Drillo, som ikke legger skjul på at Roma-proffen er en av hans viktigste spillere. Her er Riise i duell med Hatem Ben Arfa.  
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
OVERALT: I en kamp der Frankrike hadde et klart overtak i ballinnehav greide likevel John Arne Riise å notere seg for 85 involveringer. Tallet forbløffer Drillo, som ikke legger skjul på at Roma-proffen er en av hans viktigste spillere. Her er Riise i duell med Hatem Ben Arfa. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen var bare mellomfornøyd etter at Norge slo Frankrike 2-1 på Ullevaal for snaue to uker siden.

- Jeg vil påstå at resultatet var bedre enn prestasjonen, sa landslagssjefen - men la til at «få lag i verden ville greid å slå Frankrike i dag».

Etter den sedvanlige videoanalysen i etterkant, der assistent Ola By Rise har vært sentral, har Drillo fått et mer positivt inntrykk. Hvor særlig involveringene til John Arne Riise har forbløffet ham.

De var nemlig så mange at Drillo har vanskelig for å forklare det.

- Analysene fra Frankrike-kampen viser at han var utrolig mye involvert. John Arne har en merkelig evne. Til tross for at Frankrike hadde ballen masse, og stor overvekt i ballbesittelse, var han likevel involvert 85 ganger, sier Drillo til Dagbladet.

- Mest av alle?

- I særklasse.

- Hvor mange hadde han med nest flest?

- Jeg tipper rundt 60. Som regel er det midtbanespillere som har flest, sier landslagssjefen.

Mange plusser
Isolert sett er ikke et høyt antall involveringer ensbetydende med at vedkommende spiller har vært god. Men god var John Arne Riise så definitivt mot Frankrike.

- John Arne var veldig positivt involvert i det som skjedde, og hadde mange plusser, opplyser By Rise til Dagbladet.

HAR BLOMSTRET I ROMA: John Arne Riise markerte seg sterkt for Roma forrige sesong, og har også innledet denne lovende med scoring mot Inter i supercupfinalen. Foto: AP Photo/Luca Bruno
HAR BLOMSTRET I ROMA: John Arne Riise markerte seg sterkt for Roma forrige sesong, og har også innledet denne lovende med scoring mot Inter i supercupfinalen. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer

Han er ikke like overrasket over Riises store delaktighet i spillet som Drillo.

- Det er ikke ulogisk. John Arne ligger ofte høyt og involverer seg i spillet. Det skjedde mye på venstresida vår i den kampen, og han hadde mange gode bidrag, sier han.

Bare Gamst er foran
Etter at Drillo overtok landslagsjobben fra Åge Hareide har Riise stått fram som en av de store profilene på laget. Og han er blitt en av de viktigste målscorerne, og det fra venstre back: Med fire mål på 14 kamper er det bare Morten Gamst Pedersen som har scoret flere (5).

- Han er viktig for oss, konstaterer Drillo.

- Er han det nærmeste vi kommer en spiller i verdensklasse i sin posisjon?

- Verdensklasse er et sterkt ord, men når du ser på hva han har prestert, så har han litt av CV. Klubbene han har spilt for gjør at han kommer høyt opp på lista over venstrebacker

- Hvilken spiller har stått mest fram i din siste periode som landslagssjef?

- Det har jeg ikke noe svar på. Det blir i overkant tabloid spør du meg, flirer Drillo.

IMPONERT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
IMPONERT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer