Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise har fått lungebetennelse

Og baneforholdene elendige for Norge.

I hele vinter har Bjørn Helge Riise sett fram til landslagsspill i USA. Men vel framme i USA fant legene ut at Lillestrøm-spilleren hadde pådratt seg lungebetennelse.

– Akkurat nå er jeg både irritert og lei meg. Jeg hadde gledet meg veldig til å spille for Norge. Nå håper jeg bare jeg blir frisk så raskt som mulig, forteller Riise til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).Lillebroren til Liverpool-stjernen John Arne har hostet, harket og hanglet de siste tre døgnene, og da landslagslegen fikk sett på spilleren, fant han ut at spilleren har sterke symptomer på lungebetennelse.

Ligger på sykehus

- Bjørn Helge har fått diagnosen lungebetennelse, bekrefter landslagslege Agnar Tegnander til Dagbladet i dag.

- Han begynte å hoste på flyet, og fikk smerter i kroppen på lørdag amerikansk tid.

Lillebror Riise ligger nå på sykehus, og får antibiotika intravenøst. Senere i dag amerikansk tid går man over til tablettkur, og så bærer det tilbake til enerom på hotellet.

Riise hadde tenkt å reise fra USA til treningsopphold på La Manga sammen med Lillestrøm.

I stedet må han vente til han blir frisk nok til å reise til Norge og hvile hjemme i leiligheten på Romerike. Deretter venter en forsiktig opptreningsperiode for den talentfulle unggutten. Det kan ta 2-4 uker før han er ordentlig frisk igjen.

Elendige baneforhold

Treningsproblemene fortsatte for Åge Hareides landslagstropp i dag. Laget måtte ta buss til San Jose, en time utenfor San Fransisco, for å trene. Da de kom fram dit, var det ikke mye gress å rulle rundt i.

DEBUTEN UTSATT: Bjørn Helge Riise har gledet seg lenge til å debutere på landslaget. Vel framme i USA har legene funnet ut at ålesunderen har pådratt seg lungebetennelse. Foto: SCANPIX
DEBUTEN UTSATT: Bjørn Helge Riise har gledet seg lenge til å debutere på landslaget. Vel framme i USA har legene funnet ut at ålesunderen har pådratt seg lungebetennelse. Foto: SCANPIX Vis mer

- Treningsbanen var rett og slett elendig. Jeg er mektig irritert, sier Hareide til Dagbladet. Landslagssjefen forteller at han prøver å skjule irritasjonen som best han kan, men lover å ta hevn mot udugelige amerikanere i privatlandskampen mot USA i Los Angeles neste søndag.

- Jeg skjønner hvorfor amerikanske lag drar til La Manga for å trene på denne tida av året, kommenterer en tydelig oppgitt landslagssjef.

DÅRLIG BANE: Åge Hareide prøver å skjule irritasjonen over hvor lite amerikanerne bryr seg om fotball, og hvor dårlige treningsbaner det norske landslaget får servert i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media