Riise har fått tilbake Champions League-medaljen

- 10 kilo borte fra skuldrene mine.

LETTET: John Arne Riise sier han føler det som om 10 kilo er lettet fra skuldrene hans etter at den stjålne Champions League-medaljen og flere andre minner fra fotballkarrieren ble stjålet for en måned siden. Denne uka følger han golfhåpet Marianne Skarpnord i Ladies Masters-turneringen i Larvik.Foto: SIGVE KVAMME/DAGBLADET
LETTET: John Arne Riise sier han føler det som om 10 kilo er lettet fra skuldrene hans etter at den stjålne Champions League-medaljen og flere andre minner fra fotballkarrieren ble stjålet for en måned siden. Denne uka følger han golfhåpet Marianne Skarpnord i Ladies Masters-turneringen i Larvik.Foto: SIGVE KVAMME/DAGBLADETVis mer

||| LARVIK (Dagbladet.no): Champions League-gullmedaljen John Arne Riise ble frastjålet i juni er kommet til rette.

- Jeg har fått alt tilbake. Alt var der, Champions League-medaljen og det andre. Nå er det lagt bort på et trygt sted, sier John Arne Riise til Dagbladet og gliser.
Medaljen ble stjålet i et innbrudd i loftsboden Riise eier på Majorstua i Oslo for en måned siden, mens Roma-backen spilte landskamp for Norge i Rotterdam. I tillegg til den gjeve Champions League-medaljen, fikk tyven eller tyvene med seg en FA-cupmedalje og flere drakter som han har spart på gjennom karrieren.

- Hvordan kom det til rette?

- Jeg vil ikke si hvordan det skjedde. Jeg er bare opptatt av at jeg har fått tilbake bevisene på det jeg har fått til i karrieren min, sier Riise, som forteller at det er et par dager siden gjenstandene dukket opp.

- Og nå har du lært til neste gang at du ikke skal legge dem i en bod?
- Mange vil jo gjerne stille dem ut i huset sitt, men det vil alltid være en risiko når man gjør det. Nå har jeg lagt alt i en bankboks. Med tida har jeg likevel lyst til å ha det i huset og vise fram.

- Hvor mye betyr det for deg å få alt tilbake?

- Jeg var langt nede da medaljene forsvant. Men nå driter jeg i det som har skjedd. Det er bare deilig å ha fått tingene tilbake. 10 kilo er borte fra skuldrene mine, det føles avslappende og godt.

Champions League-gullmedaljen var i nyhetene også i desember 2005, da The Sun hevdet at Riise hadde solgt medaljen på eBay.

Det viste seg at bakgrunnen var en tøysevideo filmet med mobilen til en kompis. Da telefonen ble mistet, kom videoen på avveie. Nå ligger den blant annet på YouTube.

OMTALT MEDALJE: John Arne Riise og Liverpool vant verdens gjeveste klubbturnering i mai 2005, men medaljen har fått kjørt seg i ettertid. Foto: SCANPIX/EPA/JULIE HOWDEN
OMTALT MEDALJE: John Arne Riise og Liverpool vant verdens gjeveste klubbturnering i mai 2005, men medaljen har fått kjørt seg i ettertid. Foto: SCANPIX/EPA/JULIE HOWDEN Vis mer