Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise har kjøpt leilighet i Oslo

Kostet nesten fem millioner kroner.

INVESTERER IGJEN I denne bygården på Frogner har John Arne Riise kjøpt leilighet. Om det var den røde og hvite Liverpool-fargen som gjorde utslaget, vites ikke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INVESTERER IGJEN I denne bygården på Frogner har John Arne Riise kjøpt leilighet. Om det var den røde og hvite Liverpool-fargen som gjorde utslaget, vites ikke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet.no) Landslagsspilleren har lenge slitt med stor gjeld og satt blakk tilbake etter syv sesonger i Liverpool.

Nylig la Riise 4 750 000 kroner på bordet for en leilighet på Frogner i Oslo. Ifølge eiendomsregisteret har han fått bistand fra Bank2 for å gjennomføre kjøpet. Dette er samme bank John Arne Riise har fått hjelp av til å rydde opp i gammel gjeld.

Riise føler at han nå har såpass bra kontroll på økonomien at han ønsker å investere med tanke på framtida.

- John Arne har nå endelig mulighet til tenke litt framover og til å investere. Han har fått skryt for måten han har håndtert dette på, sier rådgiver Jan Kvalheim til Dagbladet.

Senere gjeldfri
Etter planen skulle han ha vært gjeldfri ved nyttårstider, men med huskjøpet ligger Riise an til å være gjeldfri neste sommer.

Gjelda er etter det Dagbladet erfarer ikke lenger seks millioner, men 11 millioner kroner.

Den fasjonable bygården på Oslos beste vestkant er oppført på slutten av 1800-tallet. Leiligheten er relativt nyoppusset og med et boareal på rundt 125 kvadratmeter.

Dagbladet skrev i dag at Riise som proff har tjent over 200 millioner kroner. Etter å ha betalt hus, sin mor, agent, eks-kona og barnebidrag, skulle Riise sittet igjen med 64 millioner kroner.

- John Arne sier at dette er summer som er langt unna sannheten, sier Jan Kvalheim.

Spekulasjoner
Av millionene John Arne Riise har tjent er det bare gjeld igjen. Etter hva Dagbladet erfarer er leiligheten på Frogner den første investeringen i varige verdier Riise foretar på svært mange år.

Om leiligheten skal være Riise-familiens hjem i Norge, eller om det er et spekulasjonsobjekt, er ikke kjent.

Riise er for tiden bosatt i Roma etter overgangen fra Liverpool. Spekulasjonene går om at han er aktuell for en tysk toppklubb.

I den italienske hovedstaden har John Arne så langt ikke investert i noe eget. I stedet leier han og familien bolig av den tidligere Roma-spilleren Alessandro Faiolhe Amantino (Mancini).

HUSEIER: John Arne Riise har kjøpt leilighet på Frogner, Roma-proffens første investering etter mange år tynget av gjeld. I bakgrunnen rådgiver Jan Kvalheim. Foto: Scanpix
HUSEIER: John Arne Riise har kjøpt leilighet på Frogner, Roma-proffens første investering etter mange år tynget av gjeld. I bakgrunnen rådgiver Jan Kvalheim. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media