Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise henter personlig trener fra Liverpool

Vil forlenge karrieren med fem år.

BEDRE RUSTET TIL KAMP: John Arne Riise (i midten) håper å forbli fotballspiller i noen ekstra år ved å trene og spise bedre, med profesjonell hjelp. Foto: Erlend Aas / Scanpix .
BEDRE RUSTET TIL KAMP: John Arne Riise (i midten) håper å forbli fotballspiller i noen ekstra år ved å trene og spise bedre, med profesjonell hjelp. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Vis mer

|||• Riise i går: - Det var en heksejakt på meg og Gamst

(Dagbladet): 24. september fyller John Arne Riise 30 år.

Nå akter sunnmøringen å drøye de siste årene som fotballspiller ved at han i sommer skaffet seg personlig trener. Det skriver han på sin egen blogg før fredagens landskamp mot Island i Reykjavik.

Målet er å kunne spille fotball i fem år ekstra.

- De siste årene har jeg tenkt mye på hva jeg selv kan gjøre for å forlenge min karriere med en del år. Jeg har i alle år hatt bra fokus på trening, egentrening, oppvarming, uttøying, kosthold osv. Men etter å ha forhørt meg med noen norske idrettsstjerner — som for øvrig også er mine forbilder — så merket jeg at det er mulig å hente ut enda mer, skriver Riise.

ITALIENSK IDÉ: Riise fikk høre av at det var vanlig med personlige trenere blant spillere i Serie A. Foto: AFP/OLIVIER MORIN
ITALIENSK IDÉ: Riise fikk høre av at det var vanlig med personlige trenere blant spillere i Serie A. Foto: AFP/OLIVIER MORIN Vis mer

Venstrebacken har også tidligere fortalt at han ser opp til norske OL-helter, men ideen om en personlig trener fikk han fra fotballkollegaer i Italia.

Treneren fant han i sin tidligere hjemby Liverpool. Amanda Andelic er gift med en venn av fotballspilleren og flytter fra Storbritannia for å hjelpe nordmannen.

- Amanda har flyttet hit til Roma for å fungere som min personlige fysioterapeut/trener og skal ha daglig oppfølging på meg og min kropp, skriver Riise.

Riise legger til at Andelic også skal ha ansvaret for hans diett og spiseplan og restitusjon, slik at 30-åringen stiller best mulig forberedt til trening og kamp.

- Å være mentalt forberedt til trening og kamp klarer jeg lett selv.

FLYTTET FRA LIVERPOOL: Riise forlot Liverpool i 2008, nå henter han en trener fra Merseyside. Foto: AFP/CARL DE SOUZA
FLYTTET FRA LIVERPOOL: Riise forlot Liverpool i 2008, nå henter han en trener fra Merseyside. Foto: AFP/CARL DE SOUZA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling