Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Arne Riise satser på ski

Riise hylles av Bjørgen: - Det står respekt av det han gjør

John Arne Riise gikk opp monsterbakken på under én time.

I MÅL: John Arne Riise ble skremt da han så monsterbakken, men fullførte målet sitt - å gå opp innen én time. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I MÅL: John Arne Riise ble skremt da han så monsterbakken, men fullførte målet sitt - å gå opp innen én time. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYSEBOTN (Dagbladet): - Nå angrer jeg som faen, gjentok John Arne Riise da han i bunnen av Lysebotn skimtet monsterbakken som han torsdag skulle bestige.

- Jeg begynner å grue meg litt, jeg gjør det. Det er først når du kommer hit at du kjenner på det, sa John Arne Riise, som ikke kunne finne noen tidligere opplevelser sammenliknbare med det han nå skulle utsettes for.

- I går var jeg nervøs. I dag er jeg enda mer nervøs. Jeg vet det blir fryktelig tungt. Jeg vet jeg må åpne rolig og kontrollert, men problemet er jo at jeg ikke vet hva rolig og kontrollert er i denne sammenhengen. Målet er å gå opp på én time, klarer jeg det er jeg storfornøyd.

Den tidligere Liverpool-spilleren fortalte at han begynte med rulleski for to uker siden. Etter ti økter, skulle han nå opp Lysebotn - treningsøkta som mange skiløpere anser som sommerens aller verste. Og i kort shorts og kortarma, kunne man allerede se at det hadde blitt noe knall og fall.

- Jeg datt på rumpa i en rundkjøring i går. Jeg turte ikke å vise at det var vondt, så jeg bare staket videre, sier Riise.

SKRUBBSÅR: John Arne Riise gikk i asfalten under onsdagens renn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKRUBBSÅR: John Arne Riise gikk i asfalten under onsdagens renn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Respekt

En av dem som var imponert over Riises nye satsing, var skidronning Marit Bjørgen.

- Jeg tror det kommer til å gå bra, det er enklere å gå opp en hard motbakke enn å gå kupert terreng, som han sa selv, sa Bjørgen om Riise, like etter at hun selv gikk inn til en tredjeplass blant kvinnene.

- Han er en stor mann, så det blir ikke noen lett øvelse, men jeg synes han er tøff. Det står respekt av det han gjør.

Like etter kom en luntende og fornøyd John Arne Riise opp bakken.

- Det var tøft. Jeg hadde bra kontroll og holdt den samme rytmen hele veien. Målet var å gå opp bakken på under én time - jeg gikk opp på 56 minutter. Jeg er storfornøyd, sa Riise.

Nøkkelen for sunnmøringen var å finne rytmen i en stil han aldri hadde gått før.

- Nå måtte jeg gå i diagonal, det hadde jeg aldri gjort før. Jeg måtte finne en måte å gå på, og jeg kom inn i rytmen. Jeg så ned i bakken og gikk sving for sving. Det var gøy å gå, selv om det var fryktelig tungt.

Kalla og Holund vant

Charlotte Kalla var i helt egen klasse og vant med 40 sekunder opp Lysebotn under kvinnenes konkurranse.

Heidi Weng og Marit Bjørgen fulgte på plassene bak, 40 sekunder og ett minutt og 50 sekunder bak suverene Kalla.

Hans Christer Holund var raskest av gutta opp Lysebotn.

På plassen bak fulgte unggutten Simen Hegstad Krüger, som også tok andreplassen i går bak Martin Johnsrud Sundby i langløpet som strakte seg over 60 kilometer.

På tredjeplass også i dag var finske Matti Heikkinen. Petter Northug stilte ikke til start på grunn av sykdom.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!