Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise i ny rolle: - Sikkert noen som har lyst til å smokke meg ned

Trener med Rollon i 4. divisjon.

NEKTER Å GI SEG: John Arne Riise skal prøve seg for Rollon i 4. divisjon. Her fra tida i Aalesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
NEKTER Å GI SEG: John Arne Riise skal prøve seg for Rollon i 4. divisjon. Her fra tida i Aalesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Arne Riise (36) har 110 landskamper for Norge og har vunnet finalen i Champions League med Liverpool. Nå er han på plass i 4. divisjonsklubben Rollon i Ålesund.

Det er mildt sagt kontraster. Men ærekjære Riise skrider til verket med krum hals.

- Uansett om det er Serie A, Premier League eller 4. divisjon er en kamp det viktigste for laget ditt. Selvfølgelig er jeg her litt for å ha det moro nå, men jeg er ikke her bare for å tulle. Jeg er her for å hjelpe laget og for å bidra, sier Riise til Sunnmørsposten i dag.

Lyn og torden

Det slo ned som lyn og torden da det for noen uker siden ble kjent at karrieren likevel ikke var over. På hjemmesida til spillselskapet Betsson hadde han annonsert at det endelige punktum var satt.

Men Riise elsker å trene og ha mange baller i lufta. Derfor har han meldt seg til tjeneste for sportsklubben Rollon. Dette er den eldste fotballklubben i Ålesund, grunnlagt i 1914.

Riise kommer til å være mye på farten, og det er usikkert hvor mange kamper han skal spille i 4. divisjon. Men han skal være med mot Hødd 2 mandag og Skarbøvik torsdag, ifølge Sunnmørsposten.

- Det er sikkert noen der ute på landet som har lyst å «smokke» meg ned bare for å ha gjort det. Men det ser jeg fram til. Jeg har nok noen tjuvtriks på lur selv fortsatt, sier Riise til avisa.

Vil ikke forfølge

Dagbladet skrev tidligere i uka at Norges Fotballforbund (NFF) ikke akter å foreta seg noe overfor Riise og Rollon, selv om han er ambassadør for spillselskapet Betsson. Norsk fotball er lojal mot Norsk Tipping.

- NFF verken vil eller kan foreta oss noe i denne saken. Men vi vil oppfordre alle til å slutte lojalt opp om norsk spillpolitikk, som har hatt og har stor betydning for det aktivitetstilbudet norsk idrett gir til tusenvis av barn og unge, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik.

Riise har annonsert at han på sikt ønsker å bli manager på høyt nivå, kanskje til og med landslagstrener. Han tar trenerutdanning. I tillegg har han en rolle for «Liverpool legends», holder foredrag og hyres inn som ekspert for TV-kanaler.

FORBANNA: Haugesunds Filip Kiss fikk Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg til å se rødt da førstnevnte plutselig falt i bakken uten kontakt. Video: Fotball Media Vis mer