VERDENSKLASSE-TILSLAG: John Arne Riise scoret mot igjen søndag, mot Palermo. Foto: AFP/ Filippo MONTEFORTE
VERDENSKLASSE-TILSLAG: John Arne Riise scoret mot igjen søndag, mot Palermo. Foto: AFP/ Filippo MONTEFORTEVis mer

- Riise imponerer og overrasker

Drillo-skryt av Roma-backen.

|||

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen skryter av John Arne Riise, og sier at Roma-oppholdet så langt har gått bedre enn han forventet.

John Arne Riise er en av 16 spillere som i dag ble tatt ut til Norges treningskamp mot Slovakia 3. mars, og er med sine 85 landskamper den mest erfarne spilleren i troppen.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen framhever Riise som en viktig brikke på landslaget fremover, og synes Roma-proffen har hevet seg mye, både fysisk og mentalt.

- John Arne imponerer og overrasker om dagen. Han viser overskudd og guts, og trives godt både på og utenfor banen, sier landslagssjefen til NTB.

Drillo sier at Riise kan være et alternativ for Norge framover på banen, men han tror ikke at det nødvendigvis vil være det beste.

- Han scorer mange mål og er flink til å utnytte offensive rom fra backposisjon. Han har blitt bedre uten ball, og har et tilslag av verdensklasse. Derfor tror jeg han kan gjøre seg like godt på backplassen, sier Drillo.

Ved siden av Riise har John Carew og Morten Gamst Pedersen scoret flest landslagsmål av spillerne i troppen mot Slovakia. De to England-proffene har den siste tiden vært inn og ut av førsteelleverene til sine respektive lag, en situasjon som er lite ønskelig for den norske landslagssjefen.

- Jeg ønsker naturligvis at de får spille mest mulig for klubbene sine. Vi har få typiske målscorere i troppen, særlig på midtbanen, sier Drillo.

(NTB)