Riise involvert i alle målene

John Arne Riise var involvert i alle målene i semifinalen i klubb-VM. Kjempen Peter Crouch er blitt måljeger, og de røde har nå 11 kamper på rad uten baklengs: Det lukter verdensmester lang vei.

Søndag avgjøres det hvem som blir klubbverdensmester 2005. Liverpool, som i går enkelt tok seg videre fra semifinalen mot Deportivo Saprissa, møter brasilianske Sao Paulo i finalen i Yokohama.

Bak alle målene

Sao Paulo vil trolig yte Rafael Benitez\' langt bedre motstand enn laget fra Costa Rica, som tapte semifinalen 3- 0 mot de europeiske mesterne.

John Arne Riise spilte 90 minutter på venstresida for Liverpool, var direkte involvert i alle tre målene, og trekkes fram i engelske kamprapporter som en av banens aller beste aktører. Peter Crouch scoret det første og det siste, Steven Gerrard dunket inn 2-0.

Nå har Liverpool satt ny klubbrekord i antall kamper på rad uten baklengs. Laget har holdt tett siden 25. oktober.

-  Det er en veldig bra prestasjon. Spillerne fortjener å gå inn i historiebøkene til en klubb som denne, sier manager Benitez.

Skaper sjanser

Etter kampen trakk han også fram spisskjempen Peter Crouch, som lenge spilte bra uten å score. Når han nå også virker målgiftig er den hengslete tometringen i ferd med virkelig å bli en bærebjelke i «Nye Liverpool».

-  Jeg er fornøyd med at han gjør to mål til, og jeg vil bestandig snakke positivt om ham. Han skaper sjanser for andre i tillegg til at han scorer, og han gir oss mye som kanskje ikke andre spillere gjør, sier spanjolen, ifølge Liverpools egen hjemmeside.

SCORET TO: Liverpools Peter Crouch scoret to, og takker John Arne Riise for hjelpen.