AKKURAT DET DRILLO VIL SE: John Arne Riise på landslagstrening med fotballsko på beina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
AKKURAT DET DRILLO VIL SE: John Arne Riise på landslagstrening med fotballsko på beina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Riise-ja kan bli utsatt til timer før kampstart

Fikk endelig på seg fotballsko i dag.

ULLEVAAL (Dagbladet): John Arne Riise har trent alternativt hele uka, etter at han ble skadd i europacupkamp for Fulham forrige uke.

Og ikke minst: Riise har vært på landslagstreningene iført joggesko. Ikke akkurat et godt tegn noen dager før de avgjørende kampene mot Island og Danmark.

Med Morten Gamst Pedersens forfall har Drillo fått hele venstresiden sin utradert før møtet med Island på Ullevaal fredag.

Nå kan det likevel virke som om Riises optimisme som vanlig hjelper ham tilbake på banen i rekordfart. John Arne trente med fotballsko på beina i dag, og prøvde seg også med et par langpasninger og forsiktig ballbehandling.

- Det ser bra ut, men en sikker beskjed får jeg nok ikke før fredag, sier Drillo etter treninga.

Landslagssjefen fastsetter likevel sjansen for at Riise kan spille til «90/10». Det kan bety en hodepine mindre.

- Uten John Arne må vi ha en ny venstreback, og det kryr jo ikke av venstrebacker i denne troppen, innrømmer Egil Olsen.

Kan måtte vente til fredag
Landslagslege Thor Einar Andersen sier til Dagbladet at Riise er i fremgang, men kan ikke love Drillo noe foreløpig.

- Jeg er glad trenerne tar seg av prosentregninga, så jeg slipper. Men John Arne jobber fra dag til dag, og på treninga nå kunne han utføre flere ting enn i går. Han gjør retningsforandringer, har slått et par langpasninger, og merker foreløpig ingen reaksjoner på det, sier Andersen.

- Så får vi se om han merker noe i løpet av kvelden, og om han kan utføre enda litt mer på treninga i morgen. Men det kan fort hende at han må testes igjen på kampdagen fredag. Vi liker ikke sånne «late fitness tests», men fredagsmorgenen er et alternativ, sier landslagslegen.

Avviser ikke Bjørn Helge fra start
John Arne Riise er den eneste skadeusikre i troppen per nå, selv om han fikk selskap av kampslitne Simen Brenne og lillebror Bjørn Helge på joggeturen rundt banen da de andre startet balltreninga i dag.

Bjørn Helge Riise spilte reservelagskamp for Fulham i går, men har ikke vært bortskjemt med kamptrening i det siste. Likevel vurderer Egil Olsen å bruke midtbaneterrieren fra start mot Island.

 - Bjørn Helge er sprek, veldig sprek fysisk. Og motivasjonsmessig er han alltid minst i hundre. Det er den manglende kamptreninga det står litt på. Men han har vært med mye, og han har gjort bra kamper og vet hva det dreier seg om, sier Drillo.

- Han skal trene skikkelig i morgen, så får vi se. Men jeg er ikke redd for å kaste ham innpå, sier landslagssjefen.