Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise kan bli mestscorende forsvarsspiller

Bare fire har scoret flere i Premier League.

SKUDDVILLIG: John Arne Riise kan bli den mestscorende forsvarsspilleren i Fulham. Han har scoret tre mål færre enn William Gallas som har scoret mest i Premier League-historien. Foto: Reuters / Alessandro Bianchi
SKUDDVILLIG: John Arne Riise kan bli den mestscorende forsvarsspilleren i Fulham. Han har scoret tre mål færre enn William Gallas som har scoret mest i Premier League-historien. Foto: Reuters / Alessandro Bianchi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Arne Riise ble omsider klar for Fulham i går.

Han ble solgt fra Liverpool for tre år siden, men returnerer altså nå tilbake i Premier League etter tre år i Serie A og Roma.

Riise ble en publikumsfavoritt i sin Liverpool-tid, først og fremst for skuddfoten sin. Riise scoret 37 ganger på 347 kamper, 21 i ligaen (eksklusiv straffespark).

Bare fire forsvarsspillere har scoret flere enn Riise i den engelske toppdivisjonen: William Gallas (24), Dan Petrescu (23), Sami Hyypiä (22), John Terry (22).

Petrescu og Hyypiä har lagt opp, og Riise har dermed gode muligheter til å bli den mestscorende forsvarsspilleren i Premier League.

Følte seg sveket Riise følte seg i går sveket av Roma, men fremhevet også at han gleder seg til å spille i Premier League igjen.

HAR SCORET MEST: William Gallas er den forsvarsspilleren som har scoret flest mål i Premier League (eksklusiv straffespark). Foto: AP Photo / Matt Dunham
HAR SCORET MEST: William Gallas er den forsvarsspilleren som har scoret flest mål i Premier League (eksklusiv straffespark). Foto: AP Photo / Matt Dunham Vis mer

- Jeg er henrykt over å ha fullført overgangen til Fulham, og gleder meg til å spille i Premier League igjen, sa Riise.

Han blir lagkamerat med sin bror, Bjørn Helge, og landslagskaptein Brede Hangeland i klubben.

- Det er bra både for Fulham og for landslaget at vi spiller sammen. Det blir fra for klubben og vi skal nyte det, sa Riise.