Riise kan bli Premier League-historiens beste venstreback

Blant ti nominerte i stor kåring.

I GODT SELSKAP: John Arne Riise har mange år i Premier League bak seg, og nordmannens bidrag har åpenbart blitt lagt merke til.Foto: SCANPIX/AP/Bogdan Maran
I GODT SELSKAP: John Arne Riise har mange år i Premier League bak seg, og nordmannens bidrag har åpenbart blitt lagt merke til.Foto: SCANPIX/AP/Bogdan MaranVis mer

(Dagbladet): Denne sesongen er den 20. siden Premier League ble startet opp i 1992, og ligaen jobber nå med å oppsummere de 20 årene med stor fotballunderholdning.

I den forbindelse har Premier League lansert en stor kåring, av alt fra beste kamp til beste mål, beste spiller og beste sitat.

Stjernenavnene florerer i de ulike kåringene, spesielt blant de nominerte til beste spiller, der Dennis Bergkamp, Eric Cantona, Ryan Giggs, Thierry Henry, Roy Keane, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Alan Shearer, Patrick Vieira og Gianfranco Zola er trukket fram.

Men også en nordmann er funnet verdig til en nominasjon, John Arne Riise er nemlig blant de ti spillerne som kan bli kåret til tidenes venstreback i Premier League.

Stor stjerne
Riise, som var i Liverpool fra 2001 - 2008, og nå er tilbake i England for Fulham, er del av en sterk liste som kjemper om plassen.

Landslagsbacken må imidlertid nedkjempe Leighton Baines, Gaël Clichy, Ashley Cole, Patrice Evra, Ian Harte, Denis Irwin, Graeme Le Saux, Stuart Pearce og Nigel Winterburn for å kunne smykke seg med den ærefulle tittelen.

TV 2-ekspert Kasper Wikestad mener nominasjonen viser at Riise fortsatt har en høy stjerne i England.

- Han har hatt en lang og innholdsrik karriere, han spilte fast på venstrebacken i Liverpool, og scoret noen fantastiske mål, blant annet i Merseyside-derbyet, og det er så klart måten å få en stor stjerne på. Men det er mer det at han spilte uke inn-uke ut, han var stabil og pålitelig. Viktigheten hans kom skikkelig til syne da han dro, Liverpool har slitt med å erstatte ham helt til denne sesongen, da José Enrique kom på plass, sier Wikestad til Dagbladet.

- Riise er nok ikke helt den samme spilleren i dag, men i det siste har han vist en del av sitt gamle jeg. Og spillere med så mange Premier League-kamper, han har vel over 250 nå, det inngir respekt, det i seg selv er et tegn på høy kvalitet. I tillegg har han vunnet Champions League og FA-cup, påpeker TV 2-eksperten.

Cole favoritt
Likevel er ikke John Arne Riise Wikestads favoritt når han blir bedt om å velge blant de ti nominerte til «tidenes» venstreback.

- Jeg liker ikke helt å si det, men Ashley Cole har sannsynligvis vært den beste, humrer Wikestad, før han utdyper:

- Jeg liker vel ikke helt typen, men som spiller er han en fantastisk god venstreback. Jeg husker ham som unggutt i Arsenal, da Tony Adams holdt ham i øra, og han viste enormt talent allerede da. I tillegg er det jo gøy å merke seg Ian Harte, som faktisk rykket opp med Reading i går igjen, og vel var nest sist på vinnermålet, sier Wikestad.

Beste redning og beste målfeiring er blant de andre tingene man kan stemme fram i forbindelse med 20-årsjubileet.

Her kan du stemme i alle kåringene.