John Arne Riise satser på langrenn

Riise kan debutere mot verdenseliten: - Jeg skal gå med hette og lue slik at ingen ser at det er meg

Fotballspilleren er på plass på Beitostølen for å teste formen.

PÅ PLASS: John Arne Riise fikk endelig ski på beina på Beitostølen torsdag. Han satser på langløp. Foto: John Rasmussen/Dagbladet
PÅ PLASS: John Arne Riise fikk endelig ski på beina på Beitostølen torsdag. Han satser på langløp. Foto: John Rasmussen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): John Arne Riise er på plass på Beitostølen til sesongåpningen i langrenn. Den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren satser nemlig på langløp, og har signert for privatlaget Team BN Bank.

Det er utvilsomt en stor overgang å gå fra å være fotballspiller til å være langrennsløper. 37-åringen sier at han ikke har hatt ski på beina på 20 år.

- Jeg hadde en skitur med kona og dattera i fjor. Ellers gikk jeg vel sist på ski da jeg var 16 år. Så skal jeg kanskje gå mot verdenseliten når jeg har på meg ski for første gang på 20 år nå... sier Riise til Dagbladet.

PÅ SKI: John Arne Riise satser på langløp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ SKI: John Arne Riise satser på langløp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Dårlig på ski

Mannen med flest fotballlandskamper for Norge er i godt humør mens snøen faller sakte over skiløypene på Beitostølen. Rundt ham går verdens beste langrennsløpere og lader opp til åpningsrennet fredag.

Det er som å være i Champions League, bare med langrennsski på beina. Selv sier han at han ikke er noe særlig god til å gå på ski.

- Det er jo jævlig kult å være her, tenker jeg, men jeg vet at jeg er dårlig og folk kommer sikkert til å le. Men jeg tror folk tar det som underholdning. Jeg er dårlig på ski, men en del av gamet blir å ha litt selvironi. Jeg skal ha hette og lue på slik at ingen ser at det er meg når jeg går rundt her, flirer Riise.

Han fikk prøvd seg med ski under beina på Beitostølen torsdag.

- Det var et par som gikk forbi meg i sted, og «heng deg på», sa de. Men jeg hadde ikke sjans, sier Riise, og understreker at han er milevis unna nivået til de andre som akkurat nå forbereder seg til renn.

Han står ikke på startlistene til sesongåpningen på Beitostølen, men håper å få gå.

- Det ville vært en stor ære om jeg fikk lov til det. Det tar jeg som læring og som inspirasjon. Jeg satt i bilen fra Gardermoen i går og gleda meg som en unge.

Overrasket

Riise kom nemlig med beskjeden om at han har blitt fotballagent, en jobb han mener fint kan kombineres med langløp-prosjektet.

- Jobben min er å være agent, men jeg tar langrenn veldig seriøst. Jeg vil ikke skuffe gutta, laget eller meg selv. Også vil jeg jo få dem til å holde kjeft, og. Så jeg har presset på meg, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Han sier han ble overrasket over treningsmengden langrennsutøverne har.

- Jeg visste at de trente hardt og mye, men langøktene... De rolige øktene, tretimersøktene, jeg ble overrasket over hvor rolige de er, men hvor sliten man likevel blir. Når man holder på tre timer, blir man sliten, sier Riise.

- Jeg er sterk mentalt, og det tror jeg hjelper når jeg er sliten og sånn. Jeg tar ting veldig fort, og elsker å pushe formen. Nå er planen at formen skal være på topp i januar. Det blir hardt fram til da, sier 37-åringen, som satser på å sesongdebutere på ski i langløpet La Sgambeda om to uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer