John Arne Riise satser på langrenn

Riise kan debutere mot verdenseliten: - Jeg skal gå med hette og lue slik at ingen ser at det er meg

Fotballspilleren er på plass på Beitostølen for å teste formen.

PÅ PLASS: John Arne Riise fikk endelig ski på beina på Beitostølen torsdag. Han satser på langløp. Foto: John Rasmussen/Dagbladet
PÅ PLASS: John Arne Riise fikk endelig ski på beina på Beitostølen torsdag. Han satser på langløp. Foto: John Rasmussen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): John Arne Riise er på plass på Beitostølen til sesongåpningen i langrenn. Den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren satser nemlig på langløp, og har signert for privatlaget Team BN Bank.

Det er utvilsomt en stor overgang å gå fra å være fotballspiller til å være langrennsløper. 37-åringen sier at han ikke har hatt ski på beina på 20 år.

- Jeg hadde en skitur med kona og dattera i fjor. Ellers gikk jeg vel sist på ski da jeg var 16 år. Så skal jeg kanskje gå mot verdenseliten når jeg har på meg ski for første gang på 20 år nå... sier Riise til Dagbladet.

Dårlig på ski

Mannen med flest fotballlandskamper for Norge er i godt humør mens snøen faller sakte over skiløypene på Beitostølen. Rundt ham går verdens beste langrennsløpere og lader opp til åpningsrennet fredag.

Det er som å være i Champions League, bare med langrennsski på beina. Selv sier han at han ikke er noe særlig god til å gå på ski.

- Det er jo jævlig kult å være her, tenker jeg, men jeg vet at jeg er dårlig og folk kommer sikkert til å le. Men jeg tror folk tar det som underholdning. Jeg er dårlig på ski, men en del av gamet blir å ha litt selvironi. Jeg skal ha hette og lue på slik at ingen ser at det er meg når jeg går rundt her, flirer Riise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer