USIKKERT: John Arne Riises planlagte Betsson-pause holder i utgangspunktet ikke for å spille i Tippeligaen neste år. Kontrakten må termineres, sier NFF.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
USIKKERT: John Arne Riises planlagte Betsson-pause holder i utgangspunktet ikke for å spille i Tippeligaen neste år. Kontrakten må termineres, sier NFF. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Riise kan ha jublet for tidlig: - Betsson-pause ikke nok, sier NFF

Må terminere kontrakten. I hvert fall i utgangspunktet.

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev tidligere i dag, har John Arne Riise signert en ny toårskontrakt med Betsson. I kontrakten heter det at ålesunderen kan ta en pause fra Betsson-avtalen for å muliggjøre spill i Tippeligaen.

Men en pause er ikke nok, ifølge Norges Fotballforbund.

De er tydelige, i hvert fall ganske tydelige, på at Riises kontrakt med Betsson må termineres om han skal få spille i Tippeligaen.

- Vårt utgangspunkt er at kontrakten med Betsson må termineres om Riise skal spille i Tippeligaen. Å ta en pause fra avtalen er i utgangspunktet ikke nok. Samtidig er dette en ny problemstilling for oss, men utgangspunktet er veldig klart, sier NFFs kommunikasjonssjef Ynge Haavik til Dagbladet.

- Så Riises planlagte pause i Betsson er i utgangspunktet ikke nok til at han kan få spille i Tippeligaen?

- Det er riktig, svarer Haavik.

- Det å ha en samarbeidsavtale med et utenlandsk bettingselskap er ikke forenlig med å spille fotball i Norge - verken for toppklubbene eller landslagene våre.

Avtalen som kan ødelegge Riises drøm

Han vektlegger klubbenes forpliktelser gjennom ligasponsoravtalen med Norsk Tipping.

- Det er et krav at spillere som representerer klubben ikke skal samarbeide med eller bidra til å promotere konkurrenter, ettersom det er i strid med norsk lov på dette området, sier Haavik.

- NFFs lojalitet til Norsk Tipping og norsk spillpolitikk ligger fast, noe også forbundstinget har sagt et tydelig ja til. Dette standpunktet er bredt forankret i både fotballen og idretten for øvrig, fortsetter han.

Riise uttalte tidligere i dag hvor takknemlig han er overfor Betsson og deres ønske om å hjelpe sunnmøringen til å spille i Tippeligaen. Det står høyt på venstrebackens ønskeliste av spesielt to grunner:

1. Riise har aldri spilt i Tippeligaen før.
2. Riise kan da, ved å spille for AaFK, gjenforenes med lillebror Bjørn Helge Riise.

Men den tidligere Liverpool-profilen kan ha jublet for tidlig, i hvert fall hvis vi skal tro NFF. Samtidig presiserer forbundet at det er utgangspunktet deres og at dette er en ny problemstilling for dem.

Det betyr at siste ord i Riise-saken - i likhet med Northug-saken - neppe er sagt.