Riise-kanon i fyrverkerikamp

John Arne Riise scoret dagens vakreste mål og ga sammen med Emile Heskey Liverpool uavgjort og troen tilbake i går kveld.

LIVERPOOL (Dagbladet): Etter et fyrverkeri av en fotballkamp, med et utall av sjanser til begge lag, kunne resultatet vært 5- 5 dersom Jerzy Dudek og David Seaman bare hadde hatt en vanlig dag på jobben.

På Highbury for en måned siden ble resultatet 1- 1 etter at Arsenal hadde fått et feilaktig idømt straffe med John Arne Riise som syndebukk. I fotball blir flaksen likelig fordelt over tid: I går var det Liverpool som fikk et uhyre tvilsomt corner på overtid, som Liverpool utnyttet.

Og John Arne Riise fikk hevn for straffesparket på Highbury...

- Arsenal er et fantastisk lag. Og det gir oss selvtillit å spille jevnt med dem. Det var en fantastisk fotballkamp, en strålende reklame for fotballen, sa Liverpool-manager Gerard Houllier etter kampen.

Nytelse

Han har helt rett: Også når han konstaterer at Arsenal spiller stor fotball: På sitt beste er det en nytelse å se dem.

- Men det er frustrerende å miste to poeng på overtid, sa Arsenal-manager Arsene Wenger. Før han trøstet seg med at laget i perioder spilte strålende fotball.

- Det lover godt for fortsettelsen, sa han.

Limt fast

For i går kveld satt millioner av Manchester United-fans over hele verden limt fast til TV-skjermen med håp om at det skulle bli en fortsettelse. Med seier ville Arsene Wenger ha tatt kvelertak på Alex Fergusons håp om ligagull. Og de klarte det - nesten.

For Heskeys utlikning kom 18 sekunder på overtid etter at dommeren hadde forært Liverpool en corner, som et slitent forsvar ikke klarte å klarere. Salif Diaos flotte innlegg headet en umarkert Heskey knallhardt ned i Seamans venstre hjørne: Kronen på verket for dagens Man of the Match, som sloss som en løve, holdt på ballen, skapte sjanser og frispilte Riise til scoring.

- Ingen tvil om at Heskeys plass er som midtspiss, sammen med Michael Owen, fastslo TV-kommentator Niall Quinn etter kampen.

Liverpool kom til møtet med Arsenal etter å ha holdt buret rent i tre kamper på rad, mens Arsenal hadde scoret 17 på sine fem siste kamper. Det er ikke vanskelig å forstå når Dennis Bergkamp og Robert Pires' følsomme eleganse kombineres med den eksplosive kruttlappen Thierry Henry enorme fart og driv: Gang på gang parkerte han Jamie Carragher og Stephane Henchoz.

Forserte

Etter sju Liverpool-dominerte minutter fikk Henry ballen på egen banehalvdel, forserte over midtlinjen før han sendte en 40 meters millimeterpasning forbi tåspissen til Stephane Henchoz og i beina til Henry. Dudek vartet opp med den første av en rekke strålende redninger, men kunne ikke gjøre noe med returen fra Robert Pires.

Deretter overtok Arsenal hele showet og skapte panikk i hjemmeforsvaret i en halvtime. Men det var faktisk Michael Owen som kunne gitt Liverpool ledelsen før pause: Han var helt alene med Seaman to ganger.

Riise spesial

Også etter pause gikk Liverpool ut i hundre, og John Arne Riise var involvert i det meste: Frispark, cornere, innkast og lange løp. Ett av dem endte med nesten-scoring i det 51. minutt.

Men minuttet etter sørget han for 1- 1. Dagens flotteste scoring: En Riise-spesialkanon fra 20 meter, helt utagbar for Seaman.

Dennis Bergkamp sto bak 2-1 til London-laget 11 minutter seinere: Rot fram og tilbake etter en corner endte hos Bergkamp på hjørnet av 16-meteren. Et steg, en kroppsfinte og et skudd, som via Henchoz seilte forbi en utmanøvrert Dudek.

Spennende

I fjor vant Arsenal den tilsvarende kampen 2-1 på Anfield.

Det innledet en vinter- og vårsesong på 21 kamper, 18 seire og tre uavgjort, i tillegg til fem seire på vei mot seier i cupen.

Det er ikke bare Arsene Wenger som er spent på fortsettelsen.

YEEES: John Arne Riise feiret i kjent stil da han utliknet til 1-1. Nordmannen kastet trøya - mens jubelen runget over Anfield.