Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise kåret til tiårets Liverpool-back

- Erstatterne mine har ikke vært gode nok, det tør jeg påstå.

DE KLARESTE VALGENE: Disse fire fikk flest stemmer da Liverpool Echo-leserne kåret tiårets lag: Fra venstre Fernando Torres, Pepe Reina, Sami Hyypiä og John Arne Riise. Foto: Scanpix
DE KLARESTE VALGENE: Disse fire fikk flest stemmer da Liverpool Echo-leserne kåret tiårets lag: Fra venstre Fernando Torres, Pepe Reina, Sami Hyypiä og John Arne Riise. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Merseyside-avisa Liverpool Echo har latt leserne sine kåre tiårets Liverpool-lag ved å la dem stemme fram kandidater i hver enkelt posisjon.

John Arne Riise ble stemt inn på venstrebacken med overbevisende god margin til alle andre kandidater. Sunnmøringen fikk 88,9 prosent av stemmene, mens brasilianske Fabio Aurelio ble nummer to med 9,9 prosent.

- Dette var veldig koselig og veldig overraskende. Det har vært mange gode spillere i Liverpool, men jeg føler jeg gjorde det bra i de årene jeg var der. Da jeg kom, hadde jeg kanskje en litt annen spillestil enn de var vant til, en mer offensiv sideback, sier Riise til Dagbladet.

- Gøy å bli husket Han forlot klubben i 2008, kort tid etter at han scoret selvmål i den første kampen i Champions League-semifinalen mot Chelsea. Liverpool tapte til slutt 3-4 sammenlagt. Riise er tydeligvis tilgitt av fansen.

- Det er jo gøy at man fortsatt blir husket tre år etterpå. Jeg fikk jo en litt trist avslutning i Liverpool med selvmålet mot Chelsea, så det er veldig godt å få disse tallene, sier han.

- Føler du at du har enda høyere stjerne i Liverpool nå enn da du dro?

- Jeg har jo hørt rykter og skriverier om at mange vil ha meg tilbake, og at det ble gjort en del feilkjøp i det jeg dro. Jeg følte jeg var god nok til å bli der, men jeg valgte å følge sjefens råd der og da. Men erstatterne har ikke vært gode nok, det tør jeg påstå. Jeg er glad for at fansen ser at Dossena-kjøpet ikke ble det samme, jeg følte det samme der og da. Liverpool har ikke funnet fullgod erstatter, sier Riise.

Italienske Andrea Dossena ble kjøpt inn som erstatter for nordmannen på venstrebacken, men slo ikke til og gikk til Napoli i januar i år.

Hyypiä på topp Bare tre spillere ble plukket ut på flere av Echo-lesernes drømmelag enn John Arne Riise. En mann var med hos nesten samtlige: Den finske midtstopperkjempen Sami Hyypiä var tatt med på 98,1 prosent av leserlagene. Riise er ikke overrasket.

INGEN SUKSESS: Andrea Dossena skulle erstatte John Arne Riise, men slo ikke til i Liverpool. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
INGEN SUKSESS: Andrea Dossena skulle erstatte John Arne Riise, men slo ikke til i Liverpool. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

- Hyypiä var så godt likt. Ingen visste hvem han var da han kom, men han tok fullstendig over måten å spille midtstopper på. Han var ikke verdens raskeste, men utrolig god til å lese spillet. Dessuten var både Sami og jeg «snille» personer, om du forstår hva jeg mener, som ga mye av oss selv både på og utenfor banen overfor fansen.

Pepe Reina fikk 95,1 prosent av stemmene på keeperplassen og Fernando Torres var en av spissene på like stor andel av lagene. Riise mener det er opplagt at den spanske duoen er med på tiårets Liverpool-lag.

- Reina er kanskje tidenes keeper i Liverpool. Og Torres sier seg også selv.

Owen på laget Ellers er det verdt å merke seg at harde fakta har seiret over følelsene blant de som har stemt. Michael Owen gjorde seg upopulær blant mange gamle venner på Merseyside ved å gå til Manchester United, men målene han bøttet inn tidlig på 2000-tallet gjør ham til andrevalget på spissplass bak suverene Torres.

- Det viser bare at når ting skjer der og da kan folk hate en spiller, men til syvende og sist innser de hva han har gjort for klubben. Da jeg kom til klubben var han helt utrolig, det han gjorde foran mål var fantastisk. Han har vært uheldig med mange skader. Men for en spiller!

- Helt uvirkelig John Arne Riise er også en av fem nominerte på venstrebacken i Uefas kåring av årets lag 2010. Brede Hangeland er kandidat på stopperplassen.

- Det er jo helt uvirkelig å tenke på at du er blant de fem nominerte på den plassen i Europa. Men det er deilig å vite at det arbeidet man legger ned funker. Halve 2009 og 2010 var veldig bra år for meg. Jeg føler jeg har vokst så lenge jeg har spilt fotball. Det har nok vært mine beste år så langt i karrieren, sier han.

Men Riise er ikke fullt fornøyd med utviklingen sin det siste halvåret. Blant annet har han blitt satt noe tilbake av to skadeopphold. Derfor har han nå med seg sin personlige fysioterapeut når han er på juleferie med familien i Dubai.

- Jeg trener her nede, jeg har med min personlige fysio og vi kjører et program her nede. På grunn av skadene har jeg gått glipp av 6-8 ukers trening, så jeg prøver å ta igjen det tapte. 2011 skal også bli et godt år!

Tror ikke på Benitez-retur De siste par dagene har det svirret noen rykter om at Rafa Benitez - som ser ut til å være på vei bort fra Inter - skal være aktuell for en retur til Liverpool, der Roy Hodgson ikke har vunnet alles hjerter. Riise tror ikke det kommer til å skje.

- Jeg tviler på det. Per dags dato har han jobb i Inter, og en retur tviler jeg veldig sterkt på.

- Har du en julehilsen til Liverpool-supporterne?

- Det er bare å håpe og tro at de kommer på rett kjøl igjen. Det har begynt, men det er litt igjen til det som skal kjennetegne Liverpool. Så må jeg bare takke for alle stemmene.

TILGITT: Det var lite populært blant Liverpool-fans da Michael Owen ble Manchester United-spiller. Men fansen husker ham fortsatt for det han gjorde for dem tidlig på 2000-tallet. Her fra januar 2004, noen måneder før han gikk til Real Madrid. Foto: Steve Parkin, AFP/Scanpix
TILGITT: Det var lite populært blant Liverpool-fans da Michael Owen ble Manchester United-spiller. Men fansen husker ham fortsatt for det han gjorde for dem tidlig på 2000-tallet. Her fra januar 2004, noen måneder før han gikk til Real Madrid. Foto: Steve Parkin, AFP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!