TILBAKE TIL INDIA: John Arne Riise har skrevet under for den indiske klubben Chennaiyin FC. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TILBAKE TIL INDIA: John Arne Riise har skrevet under for den indiske klubben Chennaiyin FC. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Riise klar for comeback i India

Skrevet under for Chennaiyin FC.

(Dagbladet): John Arne Riise gjør comeback på fotballbanen.

Chennaiyin FC i India melder på sine nettsider at de har signert nordmannen for denne sesongen.

Riise var i indiske Delhi Dynamos i fjor, men kom hjem i januar, halvannet år før kontrakten gikk ut.

Nordmannen hadde da et samarbeid med Betsson, men da han ønsket å spille for Aalesund brøt de avtalen. I mars ble den tidligere Liverpool-spilleren offisielt klar for Aafk, men i juni var det eventyret over.

Deretter skrev han på nytt under for Betsson, og ryktene om en mulig India-retur har versert den siste tida.

Takket Materazzi

Nå er altså India-returen bekreftet, og Riise sier til sin nye klubbs nettside at han i juni bestemte seg for å ta en pause fra fotballen, men at han hele tiden har holdt døren åpen med tanke på en retur til gressbanen.

- Etter å ha snakket med Marco (Materazzi, journ.anm.) fant jeg motivasjonen igjen til å jobbe hardt. Så jeg vil takke Marco og Chennaiyin FCs eiere for å ha trua på meg, sier Riise.

- Jeg hadde en veldig interessant opplevelse i fjor i India, men i år er jeg mer forberedt og mer spent og kan ikke vente med å starte med Chennaiyin FC og hjelpe dem med å beholde det indiske superligatrofeet.

Hovedtrener Marco Materazzi sier til nettsida at Riise blir en viktig spiller for klubben, både på og av banen.

- John har hatt en fantastisk karriere, og var veldig konsekvent i fjorårets indiske superliga, sier Materazzi.