Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise-koket: - Slutt! Han får ikke puste

Får støtte av Aalesund-supporterne.

TAPTE IGJEN:  John Arne Riise og Aalesund tapte 1-0 for Sarpsborg torsdag kveld. Laget ligger som nummer tre fra bånn på tabellen. Foto: Bjørn Langsem
TAPTE IGJEN: John Arne Riise og Aalesund tapte 1-0 for Sarpsborg torsdag kveld. Laget ligger som nummer tre fra bånn på tabellen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bjørn Helge Riises tordentale etter Aalesunds 1-0-tap for Sarpsborg torsdag kveld er behørig omtalt det siste døgnet. Han mener storebror John Arne Riise (35) blir mobbet og trakassert av media, og får nå støtte av supportergruppa Stormen.

- Slutt! Gi ham fred. Han får ikke puste, sier presseansvarlig Lone Thorvik til Dagbladet.

Bjørn Helge Riises poeng er at alle Aalesunds tap hektes på John Arne. Nå mener han det går over streken - og at mediene skyter langt over mål.

- Pinlig og flaut, uttalte Aalesunds kaptein til Dagbladet og VG etter tapet for Sarpsborg.

Når Dagbladet ringer Thorvik fredag ettermiddag, tar hun først ikke telefonen. Men etter noen timer ringer hun opp igjen:

DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG:  Bjørn Helge Riise var forbannet på mediene etter 0-1-tapet for Sarpsborg.
DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Bjørn Helge Riise var forbannet på mediene etter 0-1-tapet for Sarpsborg. Vis mer

- Jeg er så lei, utbasunerer hun i telefonen.

- Vi har ikke presentert problemstillingen. Vet du hva det gjelder? spør Dagbladet.

- Alle spørsmål handler om Riise. Det gjelder vel nå også.

Uforbeholden støtte Thorvik gir Bjørn Helge uforbeholden støtte i sin utblåsning mot media utenfor garderoben på Sarpsborg stadion:

- Det er korrekt det Bjørn Helge sier. Et fotballag består av elleve personer, tolv med supporterne. Nå må mediene slutte å fokusere på John Arne. Han får skylda hele tida, og får omtrent ikke puste. Det er ikke rettferdig.

Hun fortsetter:

OPPGITT:  Bjørn Helge Riise på vei ut fra Sarpsborg stadion torsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem
OPPGITT: Bjørn Helge Riise på vei ut fra Sarpsborg stadion torsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Journalister har en tendens til å hausse opp ting. Ta for eksempel den situasjonen der han bannet etter kampen mot Viking og fikk to kampers karantene. Kikket Norges Fotballforbund på saken bare fordi det var John Arne Riise?

Riises ord etter kampen var: «Fy faen, for en fittedommer.» Akkurat den episoden mener Bjørn Helge - som ble stemplet som en «statsmann» av Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen - at storebroren fikk fortjent kritikk for.

- Vi spillere har ingen problemer med å få kritikk. Men hver gang vi taper, legger mediene det på John Arne. Jeg har fått mange telefoner og tekstmeldinger fra folk jeg ikke kjenner. De synes det mediene driver med er pinlig, sier Bjørn Helge.

- Realistisk fokus Fotballekspert på TV 2 - Ivar Hoff - er ikke av den oppfatning at mediene går over streken med Riise.

- Jeg synes ikke John Arne har fått et negativt fokus. Jeg synes han har fått et realistisk fokus. Jeg blir lei meg innvendig av å se Riise. Men det er ikke han som er problemet i Aalesund, det er trenerne, sa Hoff i en nettsak tidligere i dag.

Han understreker at Riise har hatt en fantastisk karriere, men mener det er åpenbart at han ikke fikk trent godt nok gjennom vinteren. Hoff tror noe av kritikken ville stilnet dersom Riise hadde spilt i sin vante posisjon på venstrebacken.

På midtbanen forventes det at han skal være et kreativt element - en som byr på venstreslegga - og varter opp med spektakulære YouTube-sekvenser. Mot Sarpsborg nærmest ruslet han i midtsirkelen, påpeker Hoff.

Få profiler Dagbladets sportssjef, Lars Hojem Kvam, mener oppmerksomheten rundt Riise ikke er overraskende:

- John Arne er en av svært få profiler i Tippeligaen for tida. Så det eneste som overrasker meg med situasjonen nå, er at John Arne virker overrasket. Jeg hadde forventet at han hadde nok rutine til å kjenne mekanismene. Eller at han hadde rådgivere med et minimum av innsikt.

Kvam fortsetter:

- Han er en av tidenes største norske fotballprofiler. Han har vunnet de største trofeene som klubbspiller, spilt i de kuleste kampene, scoret mål mot de beste lagene. Og han knuste Thorbjørn Svenssens landskamprekord, som hadde stått i en mannsalder. Så kom han hjem til Ålesund for endelig å spille i Tippeligaen, etter mye turbulens. Han har kranglet med folk i hjembyen, med folk i moderklubben, og han har kranglet med Norges Fotballforbund. Selvsagt ville hans navn og status overskygge alt rundt Aalesund FK i 2016.

Nøkkelkamp Aalesund møter Start hjemme 16. mai. Det blir en nøkkelkamp.

- Det handler om å krumme ryggen og få tilbake selvtilliten. Vi som supportere kan ikke hjelpe spillerne, men vi kan støtte dem, sier presseansvarlig Lone Thorvik.

Publikumsmessig har det svingt på Color Line Stadion denne sesongen:

- Når resultatene svinger, svinger det også på tribunen. Du betaler for å bli underholdt. Når underholdningen uteblir, er det ikke noe kjekt å se fotball, påpeker Thorvik.

PRESSEANSVARLIG FOR STORMEN:  Lone Thorvik. Foto: Mikael Ruud / AaFK
PRESSEANSVARLIG FOR STORMEN: Lone Thorvik. Foto: Mikael Ruud / AaFK Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!