BER OM NY TRENER: John Arne Riise, som spilte for Aalesund i fjor, mener Aalesund burde kvitte seg med trener Trond Fredriksen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BER OM NY TRENER: John Arne Riise, som spilte for Aalesund i fjor, mener Aalesund burde kvitte seg med trener Trond Fredriksen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

John Arne Riise tordner mot Trond Fredriksen

Riise krever AaFK-trenerens avgang: - Det er en skandale at de rykker ned

John Arne Riise mener gamleklubben Aalesund burde få inn en ny trener etter at de rykket ned til Obos-ligaen i kveld.

(Dagbladet): - Jeg mener det er en skandale at Aalesund rykker ned, sa John Arne Riise på TV 2s FotballXtra etter at det ble klart at Aalesund må ta turen ned til Norges nest øverste nivå.

Aalesund vant 4-3 mot Strømsgodset etter hat trick av Mustafa Abdellaoue, men Sogndal vant 5-2 mot Vålerenga.

Dermed rykker Aalesund ned etter å ha sluppet inn to flere mål enn Eirik Bakkes menn.

- Det er vondt, men man får som regel som man fortjener. Vi fortjener dessverre å rykke ned, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til Eurosport etter kampen.

- Må få inn ny trener

John Arne Riise ba etter kampen om Fredriksens avgang.

- Det er mye som har gått galt. Denne sesongen har det vært mye rart. Det har vært mye internt bråk, for tynn stall og spillere som ble brukt i feil situasjoner. Klubben tok for seint tak i det som var galt, sa Riise, og fortsatte:

- Nå må det ryddes opp i klubben og de må finne de rette folkene i rett posisjoner. De må få en ny trener som skaper ny entusiasme, og nye spillere, fortsatte Riise.

Bjørn Helge Riises storebror raste mot sunnmøringene på Twitter da de tapte 4-0 mot Lillestrøm i slutten av oktober.

- Jeg skulle ha filleristet enkelte utpå der om jeg spilte selv eller var trener! Total uakseptabel oppførsel fra enkelte! De burde skamme seg, tordnet den tidligere Liverpool-spilleren på Twitter.

Saken fortsetter under lenken.

Ingen planer om å gi seg

Til Eurosport fortalte Fredriksen at han ønsker å bli med Aalesund nedover til Obos-ligaen.

- Ja, jeg har ikke planer om å gi meg. Vi skal spille ett år i Obos-ligaen, så skal vi gjøre det beste ut av det. Det er flere klubber i Norge som har kommet styrket ut av det å spille i Obos-ligaen, og det skal vi også, sa treneren.

Han uttrykte at han var trist og lei seg, men at verden alltid går videre.

- Etter denne kampen skal gutta være veldig stolte. Starten av sesongen var en gedigen opptur, mens høsten har vært en gedigen nedtur. Vi har samlet oss de siste tre kampene, og vi skal være stolte av det vi gjør i dag, sa Fredriksen.

- Det er tøft

Bjørn Helge Riise sa etter kampen at hele klubben har gjort en for svak jobb denne sesongen.

- Det er ikke noe å legge skjul på at vi spillere, trenerteamet og hele klubben har ikke vært gode nok over en hel sesong. Det resulterer i at vi må spille i Obos-ligaen. Det er tøft, sa Bjørn Helge Riise etter kampen.

Aalesund-kapteinen måtte forlate banen med en skade etter en halvtime spilt.

- Det er mye følelser i sving. Vi får på øret at Vålerenga har utliknet, så scorer plutselig Sogndal tre på rappen. Det bølget fram og tilbake. Jeg klarer ikke helt å tenke. Det er tungt, gjenfortalte Riise etter kampen.

Saken fortsetter under lenken.

Seks ville minutter

I det 65. minutt scoret Christian Grindheim 2-2 på frispark for Vålerenga. Da ledet Aalesund 2-1 etter scoringer av Mustafa Abdellaoue og Edwin Gyasi.

På seks minutter scoret Sogndal tre mål ved Taijo Teniste, Martin Ramsland og Chidiebere Nwakali.

Strømsgodset gikk også opp i ledelsen 2-3 mot Aalesund like før slutt, men Aalesund snudde til 4-3 på overtid.

Sogndals 5-2-seier førte likevel til at Aalesund må ta turen ned til Obos-ligaen tross 4-3 seieren.

Sogndal møter Ranheim i kvalik over to kamper i kampen om eliteseriespill neste år.

Aalesund – Strømsgodset 4-3

6421 tilskuere

Mål: 1-0 Mustafa Abdellaoue (12), 1-1 Bassel Jradi (39), 2-1 Edwin Gyasi (54), 2-2 Tokmac Nguen (81), 2-3 Marcus Pedersen (88), 3-3 Abdellaoue (90), 4-3 Abdellaoue (90).

Sogndal – Vålerenga 5-2

3585 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Martin Rindarøy (5), 1-1 Henrik Kjelsrud Johansen (24), 2-1 Eirik Birkelund (41), 2-2 Christian Grindheim (68), 3-2 Taijo Teniste (70), 4-2 Martin Ramsland (72), 5-2 Chidiebere Nwakali (76).