- Riise krøllet seg som en ball under et laken

Bellamy om golfkølleangrepet i 2007: - Det var patetisk.

«DEN GÆRNE MED ÅTTERJERNET»: Craig Bellamy feiret med en golfsving da han scoret mot Barcelona få dager etter at han slo John Arne Riise med en golfkølle. Han fikk tilnavnet «The nutter with the putter», men forteller nå at det var et åtterjern han slo med. Foto: Dave Thompson, AP / NTB Scanpix
«DEN GÆRNE MED ÅTTERJERNET»: Craig Bellamy feiret med en golfsving da han scoret mot Barcelona få dager etter at han slo John Arne Riise med en golfkølle. Han fikk tilnavnet «The nutter with the putter», men forteller nå at det var et åtterjern han slo med. Foto: Dave Thompson, AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Craig Bellamy er bokaktuell med selvbiografi, og et første utdrag ble i går kveld publisert hos avisa Mirror.

Her forteller waliseren sin versjon av det som skjedde da han angrep John Arne Riise - som han konsekvent omtaler ved kallenavnet «Ginge» - med en golfkølle.

Han innleder med følgende beskrivelse av nordmannen:

«Ginge var en hyggelig nok fyr. Han var litt barnslig. Han hadde et sinnssykt konkurranseinstingt. Hvis det var en konkurranse om hvem som kunne treffe tverrliggeren med et skudd, var han sprøtt opptatt av å vinne den.»

Opptakten til selve golfkølleslagene er kjente fra før. Liverpool-manager Rafa Benitez hadde tatt med troppen til Algarve i Portugal i forkant av et Champions League-møte med Barcelona i februar 2007.

- Tåler ikke å drikke De var ute på byen, og Bellamy maste på Riise om at han måtte synge en sang på karaokebar. Det nektet Riise, og til slutt ble han brysk:

«Han reiste seg og begynte å rope. "Hør her," skreik han, "jeg synger ikke, og jeg har fått nok av at du gnåler om det",» skriver Bellamy.

Riise forlot ganske snart baren, men Bellamy klarte ikke å la saken ligge.

«Ettersom kvelden fortsatte og jeg fikk mer å drikke, begynte det å plage meg. På den tida, slik jeg var da, visste jeg ikke hvordan jeg skulle kontrollere følelsene mine dersom noen ikke viser meg respekt foran resten av spillerne. Jeg er en av de verste når jeg drikker. Jeg tåler det ikke,» erkjenner Bellamy.

Han forteller videre hvordan romkameraten Steve Finnan forsøkte å overtale ham til å la saken ligge - uten hell.

Åtterjern Da Bellamy kom tilbake til leiligheten sin, fant han en golfkølle. Ifølge Bellamy var det et åtterjern. Kallenavnet han fikk av en tabloidavis - «The nutter with the putter» - var altså ikke like treffsikkert som det er fengende.

Da Riise ikke åpnet døra, gikk Bellamy bare inn og slo på lyset. Slik beskriver Bellamy selve slagene:

«Han lå med ansiktet bort fra meg og dekket øynene med hendene fordi lyset nettopp var blitt slått på. Jeg slo ham bare over rompa med golfkølla. Du kan ikke egentlig si at det var en sving. Det var bare et dask (thwack), egentlig. Hvis jeg hadde tatt en skikkelig sving, ville jeg truffet taket med baksvingen. "Finny" (Finnan) gjemte seg forresten bak døra på det tidspunktet.»

Videre beskriver Bellamy Riises reaksjon:

«Ginge fikk panikk. Han krøllet seg som en ball under et laken. "Om du noen gang snakker til meg på den måten foran folk igjen, bretter jeg denne rundt hodet ditt," fortalte jeg ham.»

- Patetisk Bellamy forteller at han fortsatte å komme med trusler mot Riise. Nå skammer han seg over hvordan han oppførte seg den gangen for drøyt sju år siden.

BEGGE SCORET: Her gratuleres Bellamy av John Arne Riise etter utlikningen mot Barcelona. Seinere i kampen scoret Riise 2-1-målet etter pasning fra Bellamy. Foto: Fernando Bustamante, AP / NTB Scanpix
BEGGE SCORET: Her gratuleres Bellamy av John Arne Riise etter utlikningen mot Barcelona. Seinere i kampen scoret Riise 2-1-målet etter pasning fra Bellamy. Foto: Fernando Bustamante, AP / NTB Scanpix Vis mer

«Jeg ser tilbake på hva jeg gjorde nå, og jeg krymper meg. Det var patetisk. Det var dumskap på høyeste nivå. Det var forfyllet, bøllete oppførsel.»

Bellamy beskriver også hvordan «festen» fortsatte på hotellet, hvor sofaer og lamper fikk gjennomgå. Han forteller også hvordan han ble vekket av Finnan som fortalte at Benitez og assistenten Pako Ayesteran satt og ventet på ham.

Bellamy måtte fortelle manageren hva han hadde gjort mot Riise.

Riise korrigerer John Arne Riise kommenterte seint i går kveld på Twitter-profilen sin det Bellamy beskriver. Han skriver blant annet at det var Rafa Benitez som kom til hans rom, og ikke motsatt.

- Jeg gikk rett og la meg da Craig forlot rommet, skriver Riise.

- Folk sier jeg burde gjort noe. Craig er en grei gutt, og for meg? Du kan tilgi, men ikke glemme. Men jeg er ferdig med dette for lenge siden, skriver Riise.

Han har selv gitt sin versjon av historien i boka «Fortellingen om Liverpool».

«Heldigvis klarte jeg å trekke til meg beina, så jeg ble ikke alvorlig skadet. Men da jeg reiste meg opp, slo han to ganger til, og traff meg i hofta og rett under kneet. Jeg fikk noen solide blåmerker, og ble ganske sint. Mest av alt hadde jeg lyst til å sprette opp fra senga og ta ham, siden jeg visste jeg var større og sterkere enn ham, men jeg visste samtidig at framtiden min i klubben kunne være i fare hvis vi begynte å slåss», fortalte Riise.

I går kveld skrev Riise på Twitter at det ikke er noe problem mellom ham og Bellamy, som har møttes både med klubb- og landslag siden.

Som om det hele var tatt ut av et filmmanus, tok Liverpool en sterk 2-1-seier på Camp Nou bare noen dager etter episoden. Målscorerne var Craig Bellamy og John Arne Riise. Riises vinnermål kom dessuten etter pasning fra Bellamy.