- Riise kunne ikke forsvare seg

Men Jamie Carragher ville ikke hatt noen andre på Liverpools venstreback.

TRIO: John Arne Riise hadde mest kontakt med Jamie Carragher (venstre) og Steven Gerrard da han var i Liverpool. I helga ble han hedret av Carragher som valgte ham som Liverpools beste venstreback i hans tid i klubben.Foto: SCANPIX/EPA/Nick Wilkinson
TRIO: John Arne Riise hadde mest kontakt med Jamie Carragher (venstre) og Steven Gerrard da han var i Liverpool. I helga ble han hedret av Carragher som valgte ham som Liverpools beste venstreback i hans tid i klubben.Foto: SCANPIX/EPA/Nick WilkinsonVis mer

|||• Fotballstudio: Norge - Portugal i morgen kl. 20.30

(Dagbladet): Jamie Carragher skrøt voldsomt av John Arne Riise, og tok den norske backen med på sitt Liverpool-drømmelag i Liverpool Echo i forbindelse med testimonialkampen sin i helga.

- Han satte sitt preg på klubben straks han kom. Han tilførte oss kvalitet i angrep, og hadde noen voldsomme skudd. Du vil alltid huske målene rødtoppen scoret. Ikke minst tordenskrallet mot Manchester United i den første sesongen hans, erindret Carragher.

John Arne Riise setter pris på rosen fra mannen mange regner som «Mr. Liverpool».

- Det var utrolig stort å høre. Det er mange konkurrenter, han har spilt med mange store spillere, så det tar jeg som en stor tillitserklæring, sier Riise til Dagbladet.

- Vi hadde et veldig bra forhold, det var Carragher og Gerrard jeg hang mest med på turer og slikt. I løpet av syv år får du god kontakt med folk som har vært der så lenge, sier han.

- Det er kanskje greit å holde seg inne med de lokale?

- Jeg føler meg nesten litt lokal i Liverpool selv etter sju år, sier Riise med et smil.

Kunne ikke forsvare
Jamie Carragher husker imidlertid ikke Riises inntog på Anfield bare med glede. Carragher spilte back på den tiden nordmannen ble hentet inn, og han mener backrollen i Liverpool ble endret etter det.

- Offensive backer så ut til å være den nye moten. Jeg var nok en veldig god forsvarer, men jeg var ikke en type som stormer i angrep. Vi kjøpte Christian Ziege, som ikke kunne forsvare seg, og John Arne Riise, som ikke kunne forsvare seg heller. Lista er lang, og viser at du er nødt til å kunne forsvare deg om du spiller bak, sier Carragher til Daily Mail.

John Arne Riise forstår hva eks-kollegaen mener.

- Jeg kom jo og spilte min type fotball, og var ikke redd for å spille sånn som jeg kan. Men det ble tatt godt i mot, og jeg tror nok det er litt derfor Carragher tar meg med på sitt drømmelag også, fordi jeg kom og gjorde noe litt annerledes, sier han til Dagbladet.

- Har du utviklet den defensive delen av spillet ditt mye siden den gang?

- Ja, selvfølgelig. I 2005 og 2006 satte vi mange defensive rekorder også, og hadde mye fokus på det defensive. Du møter etter hvert motstandere som kjenner deg som spiller, og da vet du selv også hva som skal til for å fungere både offensivt og defensivt. Så det har endret seg. Men også i Roma har jeg det ganske fritt framover, sier Riise.

Vil straffe Portugal
Mot Portugal må han nok regne med å ta mye ansvar bakover mot kjappe vinger Ricardo Quaresma og Nani.

Men etter å ha sett Kypros straffe offensive portugisere i den første kvalikkampen, har Riise tro på at han kan bli viktig framover også.

- Jeg kjenner jo litt av både Nani og Quaresma som spiller kanter, og det er ikke den defensive styrken som er deres fortrinn. Vi får se om vi kan få gjort noe med det og gå litt framover, sier han.

HAR UTVIKLET SEG: John Arne Riise sier han vet hva som skal til for å fungere både offensivt og defensivt, når han møter spillere han kjenner. Foto: Scanpix
HAR UTVIKLET SEG: John Arne Riise sier han vet hva som skal til for å fungere både offensivt og defensivt, når han møter spillere han kjenner. Foto: Scanpix Vis mer