Riise lagde straffe og Liverpool tapte

Første tap siden 2. juledag.

(Dagbladet.no:) Newcastle - Liverpool 2-1. Rødtrøyene har vært veldig solide defensivt denne sesongen, og var før kampen det laget i Premier League som hadde sluppet inn færrest mål.

Etter å ha slitt på bortebane i starten av sesongen, hadde Liverpool tre seire på rad på bortebane før Newcastle-kampen.

Men flott statistikk ble i ettermiddag ødelagt av klubbens første tap i serien siden 2. juledag.John Arne Riise lagde straffe i 2. omgang, og Nolberto Solano avgjorde kampen fra krittmerket.

- Vi burde ledet med tre-fire mål til pause, men så slipper vi inn et tullemål og lager en dum straffe, sier Liverpool-manager Rafael Benitez ifølge klubbens hjemmeside.

To keepertabber

De to keeperne sto for hver sin tabbe i den første omgangen.

Steve Harper rotet det til etter bare seks minutter, da han sparket ballen rett i beina på Jermaine Pennant. Den raske kantspilleren stormet inn i feltet, og spilte ballen 45 grader ut til Craig Bellamy.

Waliseren gjorde ingen feil mot gamleklubben og bredsidet ballen enkelt i mål.

ROTET DET TIL: En José Reina-klarering endte rett i beina på Obafemi Martins, som scoret i åpent mål. Foto: EPA
ROTET DET TIL: En José Reina-klarering endte rett i beina på Obafemi Martins, som scoret i åpent mål. Foto: EPA Vis mer

Det var dårlige spilleforhold på St. James\' Park, men det unnskylder ikke de dårlige klareringene til keeperne.

Rett før halvtimen var spilt var det José Reinas tur til å forære en scoring.

Han gikk ut av feltet og skulle klarere et framspill - men ballen gikk rett i Obafemi Martins, som nektet å gi opp framspillet. Spissen fikk godt betalt og satte utlikningen enkelt i det romme målet.

Bellamy i tverrliggeren

Bellamy var en konstant trussel for Newcastle-forsvaret, utfordret dem gjentatte ganger - og kunne fort ha stått med tre mål da lagene gikk til pause.

Den største sjansen hans, bortsett fra scoringen, var da han ble spilt gjennom ti minutter før pause og skjøt via keeper og i tverrliggeren. Waliseren spilte i ettermiddag fra start for 300. gang.

- Vi må lære oss å sette sjansene våre og avgjøre kampene til vår fordel, sukker Benitez.

Boudjewijn Zenden spilte strålende med Dirk Kuyt rett etter pause, men spissen avsluttet det vakre angrepet like utenfor stanga.

Riise lagde straffe og Liverpool tapte

Det var 22 minutter igjen av kampen da Steven Taylor gikk i bakken i en duell med John Arne Riise i straffefeltet. Riise var bortpå foten til Taylor, så det så ut som en grei straffe. Newcastles Nolberto Solano scoret sikkert fra 11 meter.

Gjestene presset på for å få en utlikning mot slutten, men Newcastle forsvarte seg heltemodig og sikret seg tre poeng.

Dermed fikk ikke Liverpool det selvtillitsløftet klubben helt sikkert hadde håpet på før den tøffe bortekampen mot Barcelona i Champions League neste uke. Rødtrøyene har spillefri neste helg, siden de er slått ut av FA-cupen.

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Craig Bellamy sendte Liverpool i ledelsen, men Newcastle slo tilbake.