Riise ledd ut

Southampton (Dagbladet): Southampton - Liverpool 2-0. John Arne Riise kom innpå som reserve. Spilte i tre minutter før han laget kampens flotteste mål. Dessverre for Riise endte ballen bak egen keeper. - Sånt skjer, sier Claus Lundekvam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Han var veldig uheldig, men det var jo litt bra for oss da, sa Claus Lundekvam etter kampen.

For et Liverpool som sliter, ble det en blytung midtukekamp. I rein og dis - og uten Michael Owen som var småskadet - virket Liverpool direkte tannløse.

- Vi hadde bra tak på dette gjennom hele kampen. Min egen innsats var ikke all verden, men jeg er rimelig godt fornøyd, sier Claus som sammen med Paul Williams hadde god kontroll i forsvar. Liverpool spilte seg fram til to fattige sjanser i løpet av nitti minutter.

Første omgang var det vi kaller en møkkakamp. Det var først etter pause at ble det liv og Riise på flotte St. Mary's stadion.

Årets selvmål

I det 62. minutt var finnen Sami Hyypiä, Riises gode venn og nabo i Liverpool, klønete nok til å felle Matt Oakley. Den påfølgende straffen i det 62. minutt satte James Beattie sikkert i høyre hjørne.

Ledelsen banet vei for innbytter Riise i det 69. minutt, men han hadde bare berørt ballen en gang før han ble John den Uheldige. Nordmannen prøvde å klarere et overlegg med hodet. Det gikk galt. Ballen hadde nemlig helt andre planer enn å komme seg vekk fra mål. Keeper Jerzy Dudek gikk et par meter ut fra streken, og sammen med 31597 tilskuere ble vi alle sammen vitne til en kandidat til årets selvmål... i en flott bue. The Saints jublet.

Claus i to hundre

  • Claus Lundekvam spilte i går sin ligakamp nummer to hundre for Southampton etter at han kom fra Brann i 1996.

- Vi har nå vunnet fire av seks kamper og det er veldig bra for oss, sa Lundekvam som søndag skal prøve å hevne seg mot Manchester United. De banket som kjent Claus & co 6-1 for litt siden.

- Ja, hevn og hevn, det blir vel ikke så lett, men vi skal nå prøve, sier Claus.

Nattbussen

Mannen som fikk Dagbladets utmerkelse, Folkets Idrettspris, John Arne Riise så vi ikke snurten av etter kampen. Det gjorde ikke Claus heller.

- Jeg hilste på Riise før kampen, men vi rakk ikke noe prat etterpå. Han var rask ned i garderoben.

Riise hadde grunn til å hoppe i dusjen, og komme seg på den røde nattbussen nordover. Han satt på benken fra start av i går. Det var første gangen på lenge. Riise har spilt de siste atten fra start.

Assistentmanager Phil Thompson valgte å bruke Jamie Carragher som venstreback og Stephen Wright som høyreback i går. Ganske dumt. Liverpool manglet dermed et angrepsvåpen, Riises skuddfot. Men, Owens fravær på topp var mest synlig. Anelka og Jari Litmanen var ikke noen trussel.

Nå er høstens poengforsprang for Liverpool kuttet ned, og hengekampen er spilt. Phil Thompson var da også rasende - på alt og alle.

SKAMFULL: John Arne Riise rusler betuttet vekk etter å ha laget et mål som hadde vært et av rundens vakreste hvis det hadde vært i riktig retning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer