Riise lo godt av «patetiske Dida»

Landslagsgutta positive til filmestraff.

BISLETT (Dagbladet.no): Straffen Dida fikk for filming svei nok langt mer enn selve «angrepet» fra Celtic-supporter Robert McHendry.

Torsdag ble Milan-keeperen ilagt to kampers utestengelse for sin teatralske kollaps, en avgjørelse klubben anket umiddelbart. Like i forveien fikk også Litauens Saulius Mikoliunas to kampers utestengelse for å ha filmet seg til straffespark mot Skottland.

Tippeligaen er en av mange europeiske ligaer hvor åpenbart skuespill ikke vil kunne straffes i etterkant.

- Dette er en ganske ny bestemmelse i UEFAs regelverk. De innførte vel regelen i fjor, som gjør at de kan gå inn i ettertid og lage en sak mot en spiller som prøver å filme, og utviser en atferd i den hensikt å lure dommeren, sier leder for NFFs konkurranseavdeling, Stig-Ove Sandnes.

- Når blir denne regelen innført i Norge?

- UEFA setter veldig standarden for nasjonale fotballforbund, og vi henter jo definitivt påfyll og kompentanse fra våre overordnede ledd. Vi hadde en runde med dem i vinter angående dette. Det skal bli veldig interessant å høre erfaringene UEFA gjør seg i sakene om filming, sier han til Dagbladet.no.

Andresen positiv John Arne Riise spiller for en klubb hvor sentrale spillere ifølge Fernando Torres har nulltoleranse for filming. Selv rister han bare på hodet når episoden med Dida blir nevnt.

- Det skulle bare mangle at han ikke fikk to kampers karantene. Det var patetisk å se, sier Riise til Dagbladet.no.

Riise lo godt av «patetiske Dida»

- Var det noe som ble diskutert i Liverpool-garderoben?

- Vi lo godt, ja.

- Hva synes du om innføre filmestraff i de nasjonale ligaene?

- Det er positivt om de gjør noe. Men det er jo sjeldent du ser noe så spesielt. Jeg ser ikke på filming som et voksende problem i fotballen, men det skjer nok overalt, sier Riise.

Brann- og landslagskaptein Martin Andresen stiller seg også positiv til at de soleklare tilfellene av skuespill på norske arenaer bør medføre straff i etterkant.

- NFF følger vel de internasjonale reglene? Det høres fornuftig ut. Jeg synes det er fint at Dida fikk en reaksjon. Sånn type oppførsel vil vi ikke ha, sier han til Dagbladet.no.

LATTER I LIVERPOOL: John Arne Riise og lagkameratene i Liverpool har fått seg en latter på Didas bekostning etter fadesen på Celtic Park. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
LATTER I LIVERPOOL: John Arne Riise og lagkameratene i Liverpool har fått seg en latter på Didas bekostning etter fadesen på Celtic Park. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer
<B>FIKK TO KAMPERS KARANTENE:</B> Didas skuespill ble straffet av UEFA.
<B>FILMET SEG TIL STRAFFE:</B> Men etter kampen var det Litauens Saulius Mikoliunas som ble straffet.
<B>TROR NFF INNRETTER SEG:</B> Martin Andresen tror vi får se filmestraff i Tippeligaen også.