Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Riise-målet var flottere enn mitt

Det sier matchvinner Christian Grindheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Start 1-0. Etter tapet mot Lillestrøm på mandag, er Vålerenga igjen på vinnersporet. Petter Myhre innkasserte seier nummer tre av fire mulige etter at han tok over som hovedtrener.

Dette skjedde fordi Start var skuffende svake.

Og fordi Christian Grindheim tok saken i egne hender og dundret inn kampens eneste mål i 1. omgang.

Dermed er Vålerenga fortsatt med i kampen om en plass i vinterens Royal League.

- Vi vinner fortjent, spesielt med tanke på førsteomgangen. Da var bevegelsene gode og ballen gikk fort. Etter pause ble vi litt mer passive, men jeg føler vi hadde bra kontroll defensivt, sier Petter Myhre til Dagbladet.no.

Grindheim-kanon

Det var ikke akkurat noen sjansefest på Ullevaal de første 45 minuttene. De fleste avslutningene kom fra distanse, og de endte som regel utenfor stengene.

Christian Grindheim, derimot, traff blink.

MATCHVINNER: Vålerengas midtbanemotor Christian Grindheim scoret med ei knallperle av et skudd. Foto: SCANPIX
MATCHVINNER: Vålerengas midtbanemotor Christian Grindheim scoret med ei knallperle av et skudd. Foto: SCANPIX Vis mer

Åtte minutter før pause stormet han framover sentralt i banen, noe Freddy dos Santos fikk med seg i øyekroken.

Grindheim fikk ballen og hadde et stort rom foran seg. Han avanserte noen meter til og fyrte løs fra drøye 25 meter. Skuddet gikk rett i mål. En scoring ikke helt ulik de to vi har sett fra John Arne Riises venstrebein denne sesongen, selv om kraften kanskje ikke var like stor.

- Jeg så scoringen hans i går, og den var nok flottere enn min, sier Grindheim til Dagbladet.no.

Slik beskriver han målet:

- Medtaket mitt er godt, og jeg bestemmer meg bare for å skyte. Du tenker ikke så mye i sånne situasjoner, bare klemmer til, sier matchvinneren.

Dette var bare Grindheims andre mål denne sesongen.- Det var en kjempegoal, og jeg unner virkelig Christian dette målet. Han legger ned en vanvittig jobb i hver kamp, sier Petter Myhre.

Nesten for Hæstad

Hjemmelaget var helt klart det giftigste i 1. omgang. Spissene Daniel Fredheim Holm og Jan Derek Sørensen var flere ganger en trussel, men de manglet det lille ekstra i siste trekk.

image: - Riise-målet var flottere enn mitt

Start klarte ikke skape mye, men Kristofer Hæstad var nære på like før scoringen til Grindheim. Han plukket opp en retur og klinte til på halv volley.

Arason fikk noen fingre på ballen, som snek seg på utsiden av stanga.

- I kveld kunne vi klatret opp i ryggen på de lagene foran oss, men det klarte vi ikke. Vi var fryktelig dårlige i 1. omgang. Vi har vært gjennom et tøft kampprogram, men må bare innse at vi har vært for dårlige. Vi skapte nesten ingenting i dag. Det var dødt hele veien, sier Hæstad til Dagbladet.no.

Valencia-savn

Fredheim Holm var sentral i det meste av det som ble skapt av hjemmelaget, og Vålerenga mistet den dimensjonen da han ble erstattet av Tore André Flo 23 minutter før slutt.

Gjestene måtte klare seg uten trioen Marius Johnsen, Atle Roar Håland og Alex Valencia på banen i kveld (i tillegg til suspenderte Rune Nilssen). Sørst var nok savnet av Valencias offensive kraft.

- Vi presterte ikke godt nok til å fortjene et resultat. Vi hevet oss litt i 2. omgang, men ikke nok, konstaterer en skuffet Stig Inge Bjørnebye.

Og når også Vålerenga slet med å skape de store sjansene ble det ingen stor kamp på Ullevaal. Men Oslo-laget fikk i hvert fall med seg det fotball handler om - tre poeng.

Starts største sjanse kom på overtid, da David Nielsen fikk ballen i boksen. Han smalt ballen i tverrliggeren fra skrått hold.

- Vi kunne fått med et poeng, men alt i alt vant Vålerenga fortjent. Vi var litt uvenn med ballen og fikk ikke til noe etablert spill, sier Bjørnebye.

- Tøffere enn 2. divisjon

- Det hadde vært j... bittert om den hadde gått inn, sier Steinar Strømnes til Dagbladet.no.

Han debuterte i Tippeligaen i kveld, i Thomas Holms suspensjonsfravær.

- Det var litt høyere tempo enn i 2. divisjon og jeg kjente at krampa var på vei utover i 2. omgang.

Han fikk den gledelige beskjeden om at han var i startelleveren i går kveld, og tenke mye på kampen allerede da.

- Men jeg fikk sove i natt, altså. Jeg tenkte at jeg ikke kunne møtt bedre spillere i debuten (landslagsspillerne Hæstad og Strømstad, journ.anm.), men jeg følte det gikk greit. Jeg er i hvert fall fornøyd med 1. omgang, sier Strømnes.

AKTIV: Daniel Fredheim Holm var nære, men fikk ikke nettkjenning mot Start.
GRINDHEIMS ANDRE: Christian Grindheim puttet sitt andre for sesongen.
RIISE-KANON: Grindheim fikk med seg John Arne Riises fulltreffer mot Tottenham på lørdag.
GRINDHEIMS ANDRE: Christian Grindheim puttet sitt andre for sesongen.