Riise-mareritt fire minutter på overtid

Scoret selvmål da Liverpool hadde seieren i lomma. - Vi hadde flaks, innrømmer Petr Cech.

Liverpool - Chelsea 1-1

(Dagbladet.no): Chelsea var på vei mot sitt tredje semifinaletap på Anfield på fire år. Fire minutter på overtid ledet Liverpool fortjent 1-0 og hadde et utmerket utgangspunkt foran returmatchen på Stamford Bridge.

«You\'ll never walk alone» runget over Anfield, som hadde opplevd en ny magisk Champions League-kveld.

Så skjedde det ulykksalige:

Salomon Kalou fikk slått ballen inn i boksen, men ingen av Chelsea-spillere var på rett plass. Det var uheldigvis John Arne Riise. Nordmannen våget ikke å bruke høyrefoten til å klarere, men forsøkte å heade ballen over tverliggeren. I stedet stupheadet han ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Pepe Reina.

Riktignok hadde han Nicolas Anelka i ryggen, men inngripenen var uansett klønete av Riise.

Nordmannen ble trøstet av lagkameratene da dommeren blåste av kampen sekunder etterpå - men i kveld er Riise utrøstelig.

I en tid der framtida på Anfield er uviss og populariteten blant fansen synkende, har Riise heller ikke gjort situasjonen enklere for seg selv, etter at han erstattet en skadet Fabio Aurelio en snau halvtime før slutt.

FORTVILELSE OG JUBEL: Liverpool hadde tilsynelatende full kontroll og var på vei mot en ny 1-0-seier mot Chelsea på Stamford Bridge. Fire minutter på overtid ble det flotte utgangspunktet ødelagt - da John Arne Riise stupheadet ballen i eget mål. Foto: EPA
FORTVILELSE OG JUBEL: Liverpool hadde tilsynelatende full kontroll og var på vei mot en ny 1-0-seier mot Chelsea på Stamford Bridge. Fire minutter på overtid ble det flotte utgangspunktet ødelagt - da John Arne Riise stupheadet ballen i eget mål. Foto: EPA Vis mer

Dette var for øvrig Riises andre selvmål for sesongen - også i FA-cupen mot Luton kom Riise på scoringslista for motstanderen.

Dermed er det plutselig fordel Chelsea i kampen om en finalebillett.

- Det var litt skuffende at det ikke ble seier, for vi hadde sjanser nok til å vinne. Vi hadde kontrollen til klokka rundet 90 minutter, men vi har troen på oss selv, og hvis vi klarer å beholde den også på Stamford Bridge om en uke, så kan vi fortsatt nå finalen i Moskva, sier Dirk Kuyt.

Enormt tempo

Etter en intens åpning med oppjaget tempo fikk Kuyt kampens første sjanse etter 13 minutter. Xabi Alonso viste spansk hovmesterblikk da John Terry og Ricardo Carvalho sov i timen, men Kuyt har aldri vært noe teknisk vidunder, og den harde dempingen på brystet tillot Petr Cech å rydde opp.

Åtte minutter senere var det Joe Cole som sviktet i mottaket. Frank Lampard - tilbake på Chelseas midtbane selv om moren fortsatt er alvorlig syk - snappet opp en stygg tversoverpasning fra Alvaro Arbeloa.

Pasningen over Liverpool-forsvaret var strøken, men vanligvis så ballsikre Cole fikk ikke kontroll.

En halvtime inn i 1. omgang ropte Didier Drogba og Chelsea på straffe. Igjen viste Lampard fram sitt majestetiske overblikk da han chippet ballen over Liverpool-forsvaret, og Drogba brukte musklene sine til å jobbe seg opp ved siden av og forbi Jamie Carragher.

Riise-mareritt fire minutter på overtid

Liverpool-stopperen kastet seg inn en sklitakling, men tok Drogba mer enn han tok ballen.

Forseelsen skjedde likevel utenfor 16-meteren, men om dommeren hadde blåst, ville Carragher levd særdeles farlig.

Liverpool hadde for øvrig også et berettiget rop på straffe, da Ashley Cole ga Kuyt en åpenlys dytt i ryggen inne i feltet. I Tippeligaen ville det trolig blitt straffe - i Champions League ble det ingenting.

Kuyt scoret

Kvarteret før pause fikk Fernando Torres en sjanse han setter ni av ti ganger.

Steven Gerrard var servitør, men for en gangs skyld stresset spanjolen litt i skuddøyeblikket, og Cech ryddet opp igjen.

På Liverpool tredje store sjanse måtte tsjekkeren til slutt gi tapt.

Alonso tok en kjapt frispark til alltid bevegelige Kuyt. Nederlenderens innlegg på første stolpe ble headet vekk av Terry, men Lampard ble for nonchalant i egen forsvarssone.

Kuyt kranglet ballen til Alonso, som igjen fant Javier Mascherano. Argentinerens skuddfot er sjelden prima, men denne gangen ble sleivskuddet hans en perfekt pasning til Kuyt - som banket ballen mellom beina på Cech.

Begge lag hadde sine sjanser i 2. omgang. Liverpool var svært nær 2-0 i sluttminuttene: Først slo Cech mesterlig unna en Gerrard-volley som hadde retning mot krysset, deretter stoppet Chelsea-keeperen Fernando Torres\' skudd fra kloss hold på overtid.

- Det er ingen tvil om at vi hadde flaks denne gangen, men i de to forrige semifinalene mot Liverpool har det vært motsatt. Vi sto på til dommeren blåste og fikk betalt for det. Dette er på ingen måte over, og jeg har stor tro på at vi skal vinne hjemme på Stamford Bridge om en uke, sier Cech.

• Riise var én av to spillere som ble plukket ut til dopingtest etter kampen. Dermed trengte han ikke å snakke med pressen - noe han neppe hadde mye imot.

<B>RIISE BLE LIGGENDE:</B> Det er ikke godt å si hvilke tanker som flyr gjennom hodet til John Arne Riise her.
<B>FIKK TRØST 1:</B> Av Xabi Alonso.
<B>FIKK TRØST 2:</B> Av Steven Gerrard.
b>DET VAR FORRIGE GANG: Steven Gerrard jublet med innbytter John Arne Riise etter at han avgjorde kvartfinalen.